Keçiören'de Uyusturucuyla Mücadele Paneli

Keçiören Belediyesi tarafindan 26 Haziran Dünya Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligi ile Mücadele Günü kapsaminda panel düzenlendi.

Keçiören'de Uyusturucuyla Mücadele Paneli
Keçiören Belediyesi, 26 Haziran Dünya Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligi ile Mücadele Günü kapsaminda Neset Ertas Kültür ve Sanat Merkezi’nde panel düzenledi.

Ankara Vali Yardimcisi Ayhan Özkan, Emniyet Genel Müdürlügü Interpol Daire Baskani Lütfi Çiçek, Hayat Bosluk Kabul Etmez Bagimlilik ile Mücadele ve Egitim Dernegi Baskani Mustafa Uzun, Yesilay Ankara Sube Baskani Mevlüt Karatas, Bilim ve Toplum Çalismalari Uzmani Ressam Yusuf Akgün’ün panelist oldugu toplantida uyusturucu ile mücadele kapsamli bir sekilde ele alindi. Panele ögrenciler, muhtarlar ve veliler de katildi.



“En önemli mesele çocuklari ve gençleri bu konuda uyarmak ve bilinçli hale getirmektir”

Düzenlenen panelde konusan Belediye Baskani Turgut Altinok, “Bugün burada toplumumuz için bir ses olan program yapiyoruz. Bu programa keske ihtiyaç duyulmazsa ve yapmasak. Özellikle gençlerimiz için büyük bir tehdit olan uyusturucu kullaniminin ve uyusturucu bagimliliginin önüne geçmek için bu programi düzenledik. Milletlerin ve devletlerin gelecegi çocuklari ve gençleridir. Eger bir millet mahvedilmek ve zayif düsürülmek isteniyorsa o milletin çocuklarini ve gençlerini zehirlemek yeterli olacaktir. Gencecik bedenler soluyor, aileler mahvoluyor. Piril piril gençlerimizin gelecegi karariyor. En önemli mesele çocuklari ve gençleri bu konuda uyarmak ve bilinçli hale getirmektir. Uyusturucunun felaketlerini ve hasarlarini toplumumuza anlatmak lazim. Bu konuda yerel yönetimler, emniyet birimleri, saglik birimleri ve egitim kurumlari isbirligi içerisinde uyusturucuyla mücadeleyi sürdürmelidir. Sineklerle, sivrisineklerle degil batakligi kurutarak mücadelemizi sürdürmeliyiz. Devletimizin kitabinda, iç tehdit anlaminda uyusturucu ile mücadele ilk sirada yer almali. Uyusturucuyla mücadeleyi ilkokuldan baslayarak ortaokul ve liselerde yogun olarak anlatmaliyiz” dedi.

Kaynak: İHA