Hirsizlar Simdide Çiftçinin Samanina Göz Dikti

Denizli’de yasanan kuraklik nedeniyle saman fiyatlari artti. Çiftçiler kisin hayvanlarina verecekleri samani temin etmeye çalisirken bu kez de bugday tarlalarina hirsizlar dadandi. Üç hirsiz gece karanliginda 35 balya samani çalarken muhtar ve tarla sahibi tarafindan yakalandi.

Hirsizlar Simdide Çiftçinin Samanina Göz Dikti


Denizli’de yasanan kuraklik nedeniyle bugday ve arpa tarlalarinda yüzde 70 ürün ve kalite kaybi yasandi. Bu yüzdende saman balyasinin fiyati artti. Geçen yil 20 kilogramlik bir saman balyasi 10-12 TL’den satilirken bu yil saman balyasi fiyati 25 TL’ye yükseldi. Samandaki fiyat artisi hirsizlarinda dikkatinden kaçmadi. Çal Ilçesine bagli Belevi Mahallesi’nde çiftçi Ömer Kurucan’a ait hasat edilmis bugday tarlasindaki balya edilmis samanlari çalmak için üç kisi geldi. Gece karanliginda üç kisi tarlada bulunan 35 balya samani gece 03.30 siralarinda kamyonete yükledi. Hirsizlar tarladan çikacakken yapilan ihbarla olay yerine Belediye Muhtari Mustafa Yanik ve tarla sahibi Ömer Kurucan geldi. Yakayi ele veren hirsizlardan ikisi gece karanligindan faydalanarak tarladan kaçti. Hirsiz N.H plakasiz kamyonetle birlikte tarla içinde yakalandi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafindan araçta yapilan aramada bir adet av tüfegi de bulundu. Yakalanan hirsiz N.H, plakasiz kamyonet ve üzerindeki çalinti saman balyalari jandarma karakoluna götürüldü. Çalinan saman balyalari çiftçi Ömer Kurucan’a teslim edildi. Kaçan iki hirsizi yakalamak için ekipler tarafindan çalisma baslatildi.

Saman hirsizlari bu kez kaçamadi

Kuraklik nedeniyle artan saman fiyatlari yüzünden tarlalara bu kez de saman hirsizlarinin dadandigini anlatan Belevi Muhtari Mustafa Yanik, “Tarlalarimizda hirsizlik olaylari yasaniyordu. Saman balyasi hirsizligi da bu yil basladi.

Kurakliktan ürün olmayinca saman fiyati da yükseldi. Geçen sene 20 kilogram gelen bir balya saman 10 -12 TL’den satilirken bu yil saman balyasi 25 TL’den satiliyor. Bu fiyat kisi dogru daha da yükselir. Arpa bugday tarlalarimizda kurakliktan kaynakli ürün kaybimiz yüzde 70 ler seviyesinde. Ürün olmadi. Arpa bugday boylanmadi, yani samanda olmadi. Gece 03.30 siralarinda balya hirsizligiyla ilgili ihbar geldi. Tarla sahibi Ömer Kurucan’la birlikte bugday tarlasina gittik. Plakasi sökülmüs araç içinde 35 balya samani çalinip götürülmek istenirken gördük. Üç kisilermis ikisi bizi görünce gece karanligindan faydalanip kaçti. Ama bir hirsizi araçla birlikte tarlanin içinde yakalamayi basardik. Jandarmaya haber verdik. Gelen ekiplere hirsizi teslim ettik. Jandarma araç içinde yaptigi aramada bir av tüfegi de buldu. Geçen hafta da köyümüzde 200 balya saman tarladan kimligi belirsiz kisi veya kisilerce çalinmisti. Ele geçirilen kamyonet ve üzerindeki saman balyalarini jandarma ekipleri karakola götürdü. Saman balyalarini tarla sahibimiz Ömer Kurucan’a teslim ettiler. Kaçan iki hirsizi da yakalamak için bölgede çalisma baslatildi. Çiftçilerimiz kurakliktan zaten zor durumda ekilen her üründe zarar yasiyoruz. Birde bunun üzerine tarlalarimiza hirsizlar dadandi. Çiftçimiz zaten zararda birde hirsizlarla ugrasiyoruz. Çiftçiyi üreticiyi rahat birakin” dedi.

Kaynak: İHA