Edremitli Kadinlar 'El Emegini' Sergiledi

Van’in merkez Edremit Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Edremit Yasam Merkezindeki kursiyer kadinlar hazirladiklari el sanatlarini kent meydaninda sergiledi.

Edremitli Kadinlar 'El Emegini' Sergiledi
Edremit Belediye Baskani Ismail Say’in direktifleri dogrultusunda Edremit Yasam Merkezinde (EYAM) kadin istihdamina yönelik çalismalar baslatildi. Çocuklarini da alarak merkeze gelen kadinlar, bir taraftan el örgüleri, dikis-nakis ve benzeri el sanatlari egitimi alirken, diger taraftan çocuklariyla ilgileniyor. Hazirladiklari çalismalari Edremit kent meydaninda sergileyen kadinlar ayni zamanda el emegiyle yaptiklari çalismalari burada satarak aile bütçelerine katki sagliyor. Yapilan tüm çalismalari dönem soru sergisiyle tanittiklarini söyleyen Memur-Sen Yasam Merkezi sorumlusu Fatma Ergenç, el sanatlarinin her kadina hitap ettigini belirtti.

Kursiyerlerin dönem boyunca yaptiklari el sanatlarini bugün görücüye çikardiklarini ifade eden Ergenç, “Kurumumuz tamamen Edremit Belediyesi bünyesine açilan bir kurumdur. Sosyallesme adina pandemi sürecinde kadinlarimiz ve çocuklarimiz için uygulamaya konulan bu proje ilgi gördü. Sergimizin açik havada olmasi bizi daha çok sevindirdi. Burada bir taraftan sicak satis yapiyoruz, bir taraftan da siparis aliyoruz. Bu da ögrencilerimizin motivasyonunu ve kursa olan bagliligini daha çok arttirdi. Bu anlamda kadin kursiyerlerimiz kendi bütçelerini yine kendileri çikariyor” dedi.



“Aile bütçemize katki sagliyoruz”

Edremit Yasam Merkezinde 5 ay önce kursa basladigini ifade eden kursiyer Müjde Yildiz, “Edremit Belediyesinin bize açtigi kursta kursiyerim. El sanatlari, trikotaj, resim kursu hocalarimiz çok iyi egitim veriyor. Pandemi sürecinde güzel çalismalar çikarttilar. Biz de onlara destek vermeye çalistik. Bugün yaptigimiz sergide ilgi çok güzel. Kadinlar sergimizden yararlaniyor ve biz de bu anlamda yaralaniyoruz. Ayrica burada yeni siparisler alirken, ürünlerimizin de satisini gerçeklestiriyoruz. Böylece aile bütçemize katki sagliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA