Diyarbakir'da YKS Heyecani Basladi

Diyarbakir’da ögrenciler, Yüksekögretim Kurumlari Sinavina (YKS) girdi. YSK sinavi için yanlis okula gelen ögrenciyi okul görevlisi yoldan geçen otomobili durdurup, sinava girecegi okula götürmesi istedi. O anlar kameraya anbe an yansidi.

Diyarbakir'da YKS Heyecani Basladi
Tüm yurtta oldugu gibi Diyarbakir’da da YKS sinavina girecek ögrenciler, sinav saatinden önce sinav merkezlerine geldi. Yenisehir ilçesi Ali Emiri Ortaokulu’na YKS sinavi için gelen ögrenci, görevliler tarafindan sinav giris belgeleri kontrol edilerek tek tek içeri alindi.

Bazi ögrenciler yanlis okula geldi

Korona virüs tedbirlerinin de alindigi okulda sinava girecek bazi ögrenciler yanlis okula gelince görevliler tarafindan gidecekleri okula yönlendirirken, bir ögrenci ise sinavin yapilacagi okul yerine yanlis okula geldi. Okul görevlileri tarafindan sinav kagidi kontrol edilen ögrencinin yanlis okula geldigi anlasilinca okul görevlisi yolda durdurdugu özel bir otomobil sürücüsünden ögrencinin sinava girecegi okula götürmesi istedi. Bu istegi geri çevirmeyen otomobil sürücüsü ögrenciyi aracina alarak hizli bir sekilde sinava girecegi okula götürdü.

O anlar kameraya anbe an kameralara yansirken, saat: 10.00’da baslayan sinava girecek ögrenci velileri ise disarida çocuklarini beklemeye basladi.

Kaynak: İHA