Bingöl'de Meydana Gelen Depremden Etkilenen Elazig'daki Vatandaslar Için Çadirlar Kuruldu

Karakoçan ilçesi Kusbayiri köyünde depremden etkilenenlere, Türk Kizilayin mobil ikram aracindan yiyecek ve içecek dagitildi.

Bingöl'ün Kigi ilçesinde dün meydana gelen 5,2 büyüklügündeki deprem nedeniyle Elazig'in Karakoçan ilçesi Kusbayiri köyünde evleri hasar gören vatandaslar için AFAD ve jandarma ekiplerince çadirlar kuruldu.

Depremin ardindan tüm yetkili kurumlar, Bingöl ve Elazig'da depremden etkilenen vatandaslara yardim için seferber edildi.

Kusbayiri köyünde de evleri hasar gören vatandaslar için AFAD tarafindan jandarma ekiplerinin yardimiyla çadirlar kuruldu. Türk Kizilayin mobil ikram aracindan da vatandaslarin yiyecek ve içecek ihtiyaçlari karsilandi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ekipleri ise vatandaslara psikososyal destek verdi.

Kusbayiri Muhtari Mehmet Düven, AA muhabirine, depremde can kaybi yasanmamasinin sevindirici oldugunu söyledi.

Depremin ardindan yetkililerin aninda gelip inceleme yaptigini ve bilgi aldigini anlatan Düven, "Jandarma ekipleri köye geldi ve çadir kurdu. Dün aksamdan bu yana askerler burayi terk etmedi ve ihtiyaçlari giderdi. Kendilerine tesekkür ediyorum. Yeni yapilan evlerde hasar pek yok ama eski evlerin neredeyse tamami hasarli." ifadelerini kullandi.

- 92 yasindaki kadinin kolu kirildi

Köyde deprem sirasinda düsünce kolu kirilan 92 yasindaki Elif Köynük, Karakoçan Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardindan taburcu edildi.

Kolunda alçiyla köydeki evine dönen Köynük, namaz kilmak ve su içmek için kalktigi sirada deprem oldugunu ve düstügünü söyledi.

Çocuklarinin kendisini kaldirdigini ve 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye götürüldügünü belirten Köynük, "Deprem oldugunda çok korktum. Daha önce kolumu kirmistim. Yine ayni yerden kirildi." diye konustu.

Kaynak: AA