Bayburt Üniversitesinde Bayram Temizligi Seferberligi

Bayburt Üniversitesi Bâbertî Külliyesinde, çevre duyarliliginin arttirilmasi gayesiyle ‘Sifir Atik Temiz Kampüs Bayram Temizligi’ adli bir etkinlik tertip edildi.

Bayburt Üniversitesinde Bayram Temizligi Seferberligi
Temiz çevre bilincinin arttirilmasi, çevre kirliliginin önlenmesi, atik olusumunun azaltilmasi, gelecek nesillere daha temiz ve daha yasanilabilir bir çevre birakilmasi ve ekonomiye katma deger saglanmasi amaciyla düzenlenen etkinlige, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in yani sira, akademik ve idari personeller ile aileleri ve çocuklar katildi.

Spor Bilimleri Fakültesi önünden baslayan etkinlik Bâbertî Külliyesi Lojmanlarina kadar devam etti. Güzergâh boyunca tespit edilen çöpler, katilimcilar tarafindan toplanarak Bayburt Üniversitesi Atik Geçici Depolama Alaninda biriktirildi.

Çevre Yönetim Ofisi’nin koordinasyonunda gerçeklestirilen çalismalar sonucunda Bayburt Üniversitesinin ‘Sifir Atik Belgesi’ne sahip oldugunu ifade eden Rektör Türkmen, bu kapsamda üniversite genelinde farkli çalismalarin da yürütüldügünü söyledi.

Rektör Türkmen; “Geçici Atik Depolama Alanlarimizda; cam, kâgit, plastik ve metal atiklar depolanarak geri dönüsüme kazandiriliyor. Laboratuvar ve kimyasal atiklarin toplanip bertaraf edilmesi için özel çalismalar gerçeklestiriyoruz. ‘Sifir Atik Temiz Kampüs’ slogani ile tertip ettigimiz bu programla da temiz çevre konusunda farkindalik olusturmayi hedefledik. Katilim saglayan tüm mesai arkadaslarima, ailelerine ve özellikle çocuklarimiza çok tesekkür ediyorum.” dedi.

Etkinlige katilan çocuklar ise yakin zamanda hizmete alinan Bayburt Üniversitesi Bowling Salonunda oyun ile ödüllendirilerek sevindirildi.
Kaynak: İHA