Baskan Özata Güven Tazeledi

Samsun Balkan Türkleri 17. Olagan Genel Kurulu’nda seçime tek aday olarak giren Ugur Burak Özata, yapilan açik oylama ile tekrar baskan seçildi.

Baskan Özata Güven Tazeledi
Samsun Büyüksehir Belediyesi Ömer Halisdemir Toplanti Salonu’nda gerçeklesen genel kurul saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.

Akabinde kürsü konusmalarina geçildi. Ilk olarak konusmasini gerçeklestiren Ugur Burak Özata geçen yil yaptiklari etkinliklerden bahsederek, "2018 yilinda sizlerin teveccühü ile seçildigimiz bu görev de sizleri mahcup etmemek için elimizden geldigince mücadele etmeye çalistik. 2018 yilinda baslayan görevimizde birçok etkinlik yaptik. Ilk yemek etkinligi ve gece etkinlikleri yaptik. 2 tane proje yaptik. Anneler Günü kutlayan annelerimizi bir araya getirdik. Onlara bir nebze olsun moral vermek istedik. Mübadil anne ve babalarimizin yaptiklari yemeklerin köylerden tanitimini yaptik. Halk oyunlarini yaymak için özen gösterdik. OMÜ’de tarih hocalarimizla görüserek bu mübadele nasil oldu diye anlattik. 50’ye yakin yemek tarifinin bulundugu doküman olarak kitapçik çikardik" dedi.

Akabinde konusan Tekkeköy Belediye Baskani Hasan Togar, "Dernekçilik çok önemli bir görev ve sorumluluktur. Özellikle siyaset ve dernekçilik yapanlari zorla kimse bu görev getirmiyor. Böyle bir kiymetli hazirunun davetinde onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum" diye konustu.



"Sizlere açik çek veriyorum, yaninizdayiz"

Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ise "Sizleri seviyoruz. Belediye baskanligi bildiginiz gibi siyasi bir kimlik. Burada çok güzel bir topluluk, büyük bir emek ve samimiyet var. Bizim her türlü organizasyonumuz, her türlü birlikteligimiz asalete asalet katmalidir. Türkiye’de mübadil nüfusunun en fazla oldugu sehirlerdeniz. Biz o asil medeniyetimizi her organizasyonumuzda hep birlikte daha yukari tasimak durumundayiz. Vizyoner bir sekilde çalismak gerekiyor. Kentsel dönüsümü baslattik. 20 milyon ilave katki aldik. Kütüphane yapiyoruz. Sahillerimizi projelendiriyoruz. Kirsal altyapiyi bitiyoruz. Sizlere açik çek veriyorum, yaninizdayiz" seklinde konustu.

Konusmalarin sonunda yapilan açik oylama ile Ugur Burak Özata, Samsun Balkan Türkleri Kültür, Dayanisma ve Haberlesme Dernegi Baskanligina tekrar seçildi.
Kaynak: İHA