Baskan Aras, Ekrem Imamoglu Ile Görüstü

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ile görüsen Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, 23 Haziran belediye seçimini kazanmasinin 2. yil dönümüyle ilgili Imamoglu’nu kutladi.

Baskan Aras, Ekrem Imamoglu Ile Görüstü


Heritage Istanbul etkinlikleri kapsaminda Istanbul’a giden Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ile görüstü. Sariyer Emirgan Korusu içerisinde bulunan Beyaz Kösk’te yapilan görüsmede Aras, 23 Haziran belediye seçimini kazanmasinin ikinci yil dönümüyle ilgili Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskani Ekrem Imamoglu’nu kutladi. Aras ayrica, Bodrum’da Istanbul adina bir cadde, kent ormani, kültür veya spor merkezi yapabilecegi önerisinde bulundu.

Belediye Baskani Aras, Imamoglu ile görüsmesi sonrasinda bir gazetecinin canli yayin programina konuk oldu.

Aras programda yaptigi konusmada, ‘’Bodrum 1980’den sonra çok hizli büyüdü. Bu büyümeye maalesef altyapi olarak ayak uyduramadik. Bu nüfus yogunluguyla beraber kaldirabilecegi kapasitenin çok üstünde bir nüfusla yaz kis yasiyor. Daha önceden yazin gelenlerle nüfusumuz 1 milyon, 1.5 milyon olurdu. Simdi günde 600-700 ton çöp topluyoruz. Daha önce kisin 170 ton topluyordum. Genç, beyaz yakalilarin sehrimize gelmesi bizim istedigimiz bir sey. Doganin içerisinde, huzur içerisinde, ofislerin elektromanyetik radyasyonlarindan, gerginliginden, trafikten uzak çok daha verimli çalisabildigini ögrendik. Simdi Bodrum için yeni turizm beklentimiz: Digital Nomad’s (Dijital Göçebeler). Biz simdi bunun için çalisiyoruz. Özel mülke konu olan imara açik alanlar yapilasiyor, onu önleyemiyoruz ama bir de kamusal alanlar var Daha önceden yesil alan olarak ayrilmis, kentsel agaçlandirma alani olarak ayrilmis, mera alani olarak ayrilmis, park alani olarak ayrilmis birçok yer var. Bunlar özellestirmeye devredilip plan yapilip satisa sunuluyor. Bizim en büyük itirazimiz buna. Çünkü 1/100000’lik çevre planlarinda bile öngörülmemis olan bir nüfus tasiyorsunuz. Altyapi ve trafige baski ile yeni bir problem sahasi yaratiyorsunuz. Kamusal araziler Bodrum’da artik yapilasmamali. Özellestirme ‘Buralar atil hazine arazileridir ve ekonomiye kazandirilacaktir’ diye savunma yapiyor. Atil hazine arazisi dedigi yerde endemik bitki türleri, tarihi-arkeolojik sitler, hayvanlar bulunuyor. Orayi sadece insana ait olarak göremezsin, bütün dünya insana ait degil ki. Orada yasayan bir sürü bitki, hayvan var. Her seye ‘insana yarar’ gözüyle bakamayiz. Bodrum sadece Türkiye’ye degil; dünyaya ait bir miras. Bodrum’un mafya iliskileriyle anilmasini hiç istemiyoruz. Bodrum 1960’lardan sonra Cevat Sakir’lerin, Mina Urgan’larin, Azra Erhat’larin, Sabahattin Eyüboglu’larin, Bedri Rahmi’lerin yani Türkiye’nin en önemli aydinlarinin tercih ettigi kenttir.
Kaynak: İHA