Baba Ogul YKS Sinavina Birlikte Girdi

DÜZCE – Düzce’de 18 yasindaki Deniz Ipek, 43 yasindaki babasi Serkan ipek ile birlikte ayni okulda Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) girdi. Sinava baba Ipek, oglu ile birlikte sinava hazirlandi.

Baba Ogul YKS Sinavina Birlikte Girdi
ÖSYM tarafindan düzenlenen YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi bugün yapildi. Sabah saatlerinden itibaren adaylar sinavlarina girecekleri okullarinin önüne geldi. 18 yasinda ki Deniz Ipek, 43 yasindaki babasi Serkan Ipek’le birlikte ayni okulda sinava girdi. Sinav sonrasinda birlikte sorulari görüsen Ipek ailesi, heyecanlarini birlikte attiklarini belirtti.



"Oglumun heyecanini ortak oldum"

Pandemi döneminde oglunun okula gidemedigini ve özel derslerle çalistigini Baba Serkan Ipek, “Oglumuzun heyecanini yenmek için birde egitim seviyemi yükseltmek için sinava tekrardan gireyim dedim. Oglumla beraber olmak için ona destek olmak için böyle bir sey yaptik. Sinava hazirligimiz yogun geçti. Pandemi de baya etkili oldu tabi. 2 seneden beri malum okullar yok. Evden uzaktan egitim ve özel dersler ile destek olmaya çalistik. Ama insallah faydali olmustur diye düsünüyorum. Benim bir hedefim yok. Zaten kamu çalisaniyim. Sadece egitimime bir katki saglamis olacak. Ama tabiki oglumuz için ugrasiyoruz. Oglumuzun gelecegi için ugrasiyoruz” ifadelerinde bulundu.

"Çogu yetiskin insanlar bir sey yapmiyor"

Babasi ile birlikte sinava girmekten dolayi mutlu oldugunu belirten 18 yasindaki Deniz Ipek, “Sinav iyiydi. Fena degildi. Ama pandemiden dolayi daha yüzeysel sorular olmasini bekliyordum. Biraz bekledigimden daha zor oldu. Bu farkli bir his. Çok yetiskin insanlar belli bir yasa geldikten sonra kendilerini yetistirmek için bir seyler yapmiyor ama Benim babamin çabalamasi güzel. Heyecanimi yenmemede yardimci oldu. Hedefi psikoloji okumak. Sorular beklendigimden daha zordu. Ama yine de güzel geçti diyebilirim” dedi.

Baba Serkan Ipek oglu Deniz Ipek ile birlikte sinav çikisinda sürenin yetersiz geldigi ile ilgili görüstüklerini, eve gidince sorular hakkinda da görüsmeler yapacagini belirtti.

Kaynak: İHA