Afyonkarahisar'da YKS 17 Bin 320 Adayin Katilimi Ile Basladi

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) yurt genelinde oldugu gibi Afyonkarahisar’da da yapilirken, sinava geciken adaylar polis araçlari ile sinava girecekleri okullara getirildi. Ayrica sinava geç kalan adaylar ise saatler 10.00’i gösterdikten sonra kapilarin kapanmasi ile sinav salonlarina giremeyince umutlarini önümüzdeki sinavlara ertelemek zorunda kaldilar.

Afyonkarahisar'da YKS 17 Bin 320 Adayin Katilimi Ile Basladi
Kentte YKS sinavi 17 bin 320 adayin katilimi ile yapildi. Sinava girecek ögrenciler sinav saatinden önce okullarin yolunu tutarken birçok üniversite adayinin sinava aileler ile birlikte geldikleri gözlendi. Sinava geç kalan ya da sinava girecek okullari karistiran bazi adaylarin imdadina ise polis ekipleri yetisti. Sinav saatine dogru ‘155 Polis Imdat’ hattini arayan bazi adaylar sinava gidecekleri okullari karistirdiklarini söyleyerek yardim isteyince polis ekipleri adeta ögrenci servisi gibi çalisti. Adaylari bulunduklari yerlerden alan polis ekipleri sinava girecekleri okullara yetistirdi.

Sinava geç kalan adaylar geri döndü

Sinava geç kalan adaylar ise saatler 10.00’i göstermesi ile kapilarin kapaninca sinav salonlarina alinmadilar. Geç kaldiklari okullarda kapilarin kapali oldugunu gören adaylar görevliler ile konusup içeri girmek isteseler de görevlileri ikna edemeyince kapilardan geri dönmek zorunda kaldilar. Umutlarini önümüzdeki sinavlara ertelemek zorunda kalan adaylarin hayli üzgün olduklari gözlendi.

Iste Afyonkarahisar’da sinava girecek adaylarin sayilari

Afyonkarahisar ÖSYM Il Sinav Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yildiz, kentte temel yeterlilik sinavina 17 bin 320 adayin, Pazar günü gerçeklestirilecek oturuma 11 bin 831 adayin yabanci dil testisine ise 717 adayin katilacagini ifade etti.

Yildiz ayrica, sinav öncesi ve sinav aralarinda korona virüs (Covit-19) tedbirleri kapsaminda dezenfeksiyon islemlerini yaptiklarini da vurguladi.

Polis sinavin yapildigi bölgelerde yogun güvenlik önlemleri alindi

Adaylarin salonlarda ailelerinin ise disarida ter döktügü sinavda bir çok aday yakininin çocuklari için dua edip, Kur’an-i Kerim okuduklari gözlendi.

Öte yandan, sinavin yapildigi okullarin çevresinde ise polis ekipleri yogun güvenlik önlemleri alarak özellikle ses yapilmasinin önüne geçmek için yogun ugras verdi. Kentte sinav sorunsuz bir sekilde devam ediyor.
Kaynak: İHA