Adiyaman Internet Gazetecileri Dernegi Açildi

Internet medyasinda yer alan gazeteciler Adiyaman Internet Gazeteciler Dernegini açti.

Adiyaman Internet Gazetecileri Dernegi Açildi
Kurucu Baskanligini Mehmet Cihan Akbilek’in yaptigi Adiyaman Internet Gazeteciler Derneginin açilis töreni düzenlendi.

Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Aydin, Ibrahim Halil Firat, Yakup Tas, Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Adiyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin, kamu kurum ve sivil toplum kurulusunun temsilcileri ile gazeteciler açilisa katildi.

Açilis konusmasini yapan Baskan Mehmet Cihan Akbilek, sadece bir gazeteci dernegi açmadiklarini ayrica buranin gazeteci yetistiren bir okul olacagini belirterek, vatanina, milletine bagli dogrulari yazan bir medya çatisi olacaklarini söyledi.



Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise, medyanin tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de çok önemli oldugunu belirterek, “Basin yasama, yargi, yürütmeden sonra 4. Kuvvettir. Vatandasimizin dog4ru bilgilendirilmesi diger erkler kadar önemlidir. Vatandas dogru bilgilendirilmesinde gazetecilerin görevi çok büyüktür” dedi.

AK Parti Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin ise konusmasinda, “Adiyaman Internet Gazetecileri Derneginin hayirli hizmet vermesini temenni ediyorum. Basinin gerek toplumsal, gerekse siyasal hayatta, ne kadar önemli oldugunu en iyi bilenlerdeniz. Dogru haber verme, objektif yayinlar yapmak, kentlerin büyümesinde kalkinmasinda ne kadar önemli oldugunu biliyoruz. Bizlerin gözü kulagi olan basin araciligiyla toplumun her kesimine ulasmada bizlere yardimci oluyorlar. Basin yayin ahlak kurallarina uygun bir sekilde Adiyaman basini güçleniyor” diye konustu.

Adiyaman Belediye Baskani Süleyman Kilinç ise konusmasinda, basin ahlak ve ilkelerinin öneminden bahsederek, yapici elestirilerin yöneticilere her zaman dogru yolu gösterecegini kaydetti.

Kilinç, “Yapici elestiriler her zaman dogrulari bulmanizi saglar. Ancak toplum üzerinde yanlis algi olusturmak için yapilan kasitli haberler meslek ilkeleriyle bagdasmamaktadir. Bu noktada basinin ne kadar emek yogun bir sektör oldugunu biliyorum” dedi.

AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin ise konusmasinda, “Adiyaman Internet Gazeteciler Dernegi’nin kutluyorum. Bu çati altinda hayirli isler yapmalarini temenni ediyorum. Biz siyasetçilerin her zaman sizin yapici elestirilerinize ihtiyacimiz var” diye konustu.

Konusmalar sonrasinda açilis kurdelesi kesildi.
Kaynak: İHA