Usak'ta YKS Tedbirleri Konusuldu

Usak Üniversitesi Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Il Sinav Merkezi Koordinatörü Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas baskanliginda26-27 Haziran tarihlerinde gerçeklestirilecek Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) öncesi alinan tedbirler ve çalismalarla ilgili toplanti düzenlendi.

Usak'ta YKS Tedbirleri Konusuldu
Sinavlarda alinacak güvenlik önlemlerini görüsmek üzere, Usak Üniversitesi Recep Tayyip Erdogan Kongre ve Kültür Merkezi Senato salonunda gerçeklesen toplantiya, Sinav Koordinasyon Kurul Baskani Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, Vali Yardimcisi Muammer Balci, Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Kurnaz, Il Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Il Jandarma Komutani J. Albay Murat Kiliç, Il Nüfus ve Vatandaslik Müdür V. Dilek Çörük, Il Milli Egitim Müdür V. Yasar Akyay, Il Saglik Müdürü Dr. Sedat Kavas ve Sinav Organizasyon Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak katildi.

Toplantida sinav öncesi, sinav günü ve sonrasinda alinacak tedbirler görüsülerek kararlar alindi.

Alinacak tedbirler hakkinda bilgi veren Rektör Savas, 2021 YKS sinavlarinin yapilacagi binalarda güvenligin saglanmasi, bu yönde alinacak tedbirler, adaylarin sinav binalarina ulasimi, sorularin sinav binalarina nakli, il sinav merkezinde sinav öncesi ve sonrasinda alinacak önlemlerle ilgili toplanti ve çalismalarin yapildigini aktararak “Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabanci Dil Testi (YDT) olmak üzere üç bölümde yapilacak olan YKS, 26 Haziran Cumartesi ve 27 Haziran Pazar günleri gerçeklestirilecek. Usak’ta 2021 YKS sinavina 63 binada, 3 oturumun toplaminda 18 bin 731 aday girecek. TYT oturumu 35 binada, bin 465 Sinav Görevlisi ve Emniyet Personeli ile 10 bin 558 adayin sinava girmesiyle gerçeklesecek. AYT oturumu 24 binada, bin 039 Sinav Görevlisi ve Emniyet Personeli ile 7 bin 729 adayin katilimiyla ve YDT oturumu ise 4 binada, 83 Sinav Görevlisi ve Emniyet Personeli ile 444 adayin katilimi ile gerçeklestirilecek. Okullarimizda YKS sinavi tarihlerinden önce dezenfekte islemleri yapilacak ve sinav günü adaylarimiz gelmeden tekrarlanacaktir.” dedi.

Rektör Savas, “Her sinavda oldugu gibi bu sinavimizda da sinav güvenligi ve hijyenle ilgili gerekli tedbirlerimizi aldik.”

Sinav günü sosyal mesafe kurallarina uyulmasi için Bina Sinav Sorumlularinin ve Bina Yöneticilerinin gerekli tedbirleri almalari konusunda bilgilendirildigini söyleyen Prof. Dr. Savas “ÖSYM tarafindan sinav günlerinde bina girisinde adaylarimiza ve görevlilerimize dezenfektan, maske ve dezenfektan mendil temin edilecek. Isteyen adaylar ve görevliler kendileri de dezenfektan, maske, siperlik ve eldiven getirebilecekler. Emniyet görevlileri adaylarin ve sinav görevlilerinin üst aramalarini sosyal mesafe gözeterek el detektörüyle, gerektiginde ise elle arama yapacaktir. Kovid-19 vakasi veya gözetimi altinda olan adaylarimiz önceden basvuru yaparak, yedek sinav binasinda gerekli tedbirler alinarak sinava girebilecekler. Sinav güvenligi ve hijyenle ilgili gerekli tedbirlerimizi aldik. ÖSYM Usak Il Sinav Merkezi Koordinatörlügü olarak tüm tedbirlerimizi aldik, yapilacak sinavlara haziriz. 2021 YKS sinavina girecek tüm adaylarimiza basarilar diliyorum.” seklinde konustu.

Ayrica Rektör Savas, YKS sinavina girecek adaylarin, Sinav Giris Belgeleri, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdani (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Karti veya geçici kimlik belgesi veya süresi geçerli pasaport gibi) sinav kilavuzunda belirtilen geçerli kimlik kartlarini yanlarinda bulundurmalari ve ayrica sinava getirilmesi yasak olan araç-gereçleri yanlarina almamalari konusunda adaylara uyarilarda bulundu.
Kaynak: İHA