THY Pilotu Bayraktar, Son Yolculuguna Ugurlandi

Türk Hava Yollari (THY) filosunda pilot olarak görev yapan 32 yasindaki Kutay Bayraktar, Çanakkale’de son yolculuguna ugurlandi.

THY Pilotu Bayraktar, Son Yolculuguna Ugurlandi


THY’nin Boeing-737 filosunda yardimci pilot olan Kutay Bayraktar, dün sabah saatlerinde Istanbul’un Beyoglu ilçesi Cihangir Mahallesi Baskurt Sokak’ta oturdugu apartman dairesinin balkonundan düserek hayatini kaybetmisti. Kutay Bayraktar için bugün ikindi namazini müteakiben Çanakkale Merkez Mecidiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, AK Parti Çanakkale Il Baskani Naim Makas, mesai arkadaslari, ailesi ve sevenleri katildi.

Bayraktar’in cenazesi kilinan cenaze namazinin ardindan Sehir Mezarligi’nda defnedildi.

“Alkollü degildi”

Kutay Bayraktar’in alkollü olmadigini ve otopsi raporuna göre düserek öldügünü belirten baba Heybet Bayraktar, “Öldügü sabah 4 saat sonra uçusu vardi. Hiçbir pilot 24 saat öncesinden kesinlikle alkol almaz. 4 saat sonra uçusu olan bir pilot hiç alkol almaz. Buradan gitmisti ve demisti ki, ‘Baba bir gün sonra uçusum var’. Bir gün sonra uçusu oldugu halde 24 saat öncesinden bir tane bira dahi içmez. Bu olay çarpitilmis, sabah 08.00’da balkondan düsüyor, 06.00’da içkili deniliyor. Saat 12.00’de de uçakla yurt disina gidecek. Bu mümkün mü? 24 saatlik bir zaman dilimi geçmesi lazim. Burada pilot arkadaslari da var hepsine sorabilirsiniz. Nereye uçacagini sormamistik, sürekli baska yere uçuyorlardi” dedi.



“Ayagi kaymis”

Adli tip raporlarina göre ayaginin kayarak düstügünü açiklayan Heybet Bayraktar, “Balkonu Fransiz balkon seklindeydi. Balkona oturmayi çok seviyordu. Ben bir gün oturdugumda ‘Baba düsersin’ demisti. Alt tarafta da koltuklar vardi ve Fransiz balkonun yanlarinda hiçbir tane demir yoktu. Kendisi orada oturmayi çok seviyordu bizi oturtmadi. Adli tip raporlari da çikti. Ayagi kayarak asagiya düsmüs hiçbir sebep yok baska” diye konustu.



Emekli ögretmen Heybet Bayraktar ile Sevim Bayraktar’in tek çocugu olan Kutay Bayraktar, 2016 yilinda THY Uçus Akademisi’nden mezun oldu. 2018 yilindan bu zamana kadar Boeing-737 filosunda yardimci pilot olarak çalisiyordu.
Kaynak: İHA