(Özel) Maltepe'de Kanalizasyon Çalismasi Durdu, Kazi Alani Müsilaj Doldu

Maltepe’de ISKI ekiplerince gerçeklestirilen kanalizasyon çalismasi yarim kalinca kazi alaninda deniz salyasi birikti. Çevrede olusan deniz salyasi ve lagim kaynakli yogun koku vatandaslarin tepkisine yol açarken, vatandaslar çalismalarina aylar öncesinden baslanmis olan ve yarim kalan kanalizasyon çalismasinin tamamlanmasini istedi. Kanalizasyon çalismasi alaninda biriken müsilaj havadan görüntülendi.

(Özel) Maltepe'de Kanalizasyon Çalismasi Durdu, Kazi Alani Müsilaj Doldu


Maltepe’de, IBB’ye bagli ISKI ekipleri tarafindan yaklasik 2 ay önce çalismalarina baslandigi iddia edilen kanalizasyon çalismasi yarim kaldi. Sokagin ortasinda açilan derin çukurluk alanda faaliyetlerin durduruldugunu iddia eden çevre sakinleri, alanda biriken müsilaj ve lagim kokusu nedeniyle zor günler yasadigini dile getirdi. Özellikle yaz aylarinin gelmesiyle birlikte kokunun da yogunluk gösterdigini belirten çevre sakinleri yarim birakilan çalismanin bir an önce tamamlanmasi gerektigini belirtti.



“Kokudan durulacak gibi degil”

Çalismalarin yavas ilerledigini belirten mahalle sakini Taner Çam, “Burada çok yogun bir koku olustu. Bu çevrede yasayan herkes bu konuda magduriyet yasiyor. Kokudan durulacak gibi degil. Bu magduriyetin bir an önce giderilmesi gerekiyor. Gördügüm kadariyla zaten çalismalar yavas ilerliyor” diye konustu.



Çevre sakinlerinden Mehmet Fincan isimli vatandas ise, “Burasi yaklasik 2 aydir bu vaziyette. Son haftalarda da koku olusmaya basladi.

Buranin bir an önce yapilmasi gerekiyor. Çevredeki herkes kokudan rahatsiz oluyor. Burada yapilan çalismalar sirasinda bir boruyu patlatmislar. Binamizin otoparkini su basti. Çalismalarin bitmesini kokunun giderilmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA