''Mega Proje Istanbul'a Deger Katacak''

Kanal Istanbul projesinin gayrimenkul sektörüne katacagi degere vurgu yapan Emlak Uzmani Mustafa Hakan Özelmacikli, ’’ Proje ile Istanbul’un kuzey koridorunda yeni bir çekim merkezi olusturulmus olacak. Özellikle Istanbul için uzun vadeli bir arsa arzini saglayacak proje güzergahi ile birçok yeni proje insa edilecek. Olusacak bu yeni ada hatta kita Istanbul’a deger katacak” dedi.

''Mega Proje Istanbul'a Deger Katacak''


Bir süredir beklemede kalan Kanal Istanbul projesi tekrar gündemde. Sazlidere geçisini saglayacak köprünün temeli projenin ilk somut örnegi olacak. Kanal Istanbul projesinin yeni bir gayrimenkul gelistirme ve yatirim projesi oldugunu belirten Altin Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacikli “Arnavutköy, Basaksehir, Küçükçekmece ve Avcilar ilçelerinden geçecek olan proje ile Istanbul’un kuzey koridorunda yeni bir çekim merkezi olusturulmus olacak. Özellikle Istanbul için uzun vadeli bir arsa arzini saglayacak proje güzergahi ile birçok yeni proje insa edilecek. Olusacak bu yeni ada hatta kita Istanbul’a deger katacak” dedi.



Gayrimenkule deger katacak

Gayrimenkul gelistirme süreci açisindan projenin potansiyel yapi stoguna da ev sahipligi yapacagini ifade eden Özelmacikli “Olasi Istanbul depremi dikkate alindiginda bölge ve güzergah yatay mimarisiyle, depreme dayanikli modern bir yerlesim alani olusturacak. Güzergâhi üzerinde herhangi bir aktif fay hatti bulunmamasi da önemli bir avantaj olacak ve riskli yapilar için rezerv bir alan olusacak. Öngörülen 500 bin nüfus akilli sehir mimarisi ile bu bölgede yasayacak. Bölge yeni bir alan olmasi nedeniyle sosyal donati alanlarina, kentsel bölgesel yesil ve spor alanlara ev sahipligi yapacak. Teknoloji bölgeleri, kongre ve fuar alanlari, eko-turizm alanlari, saglik turizm alanlari ile ilklere ev sahipligi yapacak” seklinde konustu.



Yatirimcilar için firsatlar yakinda

Gerek plan çalismalarinin tamamlanmis olmasi gerekse de ilk kazmanin vurulmasi ile bir süredir yatay seyir izleyen arsa arazi fiyatlarinda artis gösterecegini belirten Özelmacikli “2021 yili ilk üç ayinda Arnavutköy’de 2 bin 946 satis islemi gerçeklesti. Ayrica gene sadece ilk üç ayda toplamda 4 milyar 897 milyon 722 bin 837 lira degerinde 244 kamulastirma islemi yapildi. Bu kamulastirma bedelleri bile bölgedeki degerli etkiledi” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA