Malatya Ile Bursa Arasinda Tecrübe Paylasimi

Türkiye Saglikli Kentler Birligi 35’inci Olagan Meclis Toplantisi için Malatya’ya gelen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’i makaminda ziyaret ederek bir süre görüstü. Ziyarette ayrica, Malatya Valisi Aydin Barus, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti il Baskani Ihsan Koca da yer aldi.

Malatya Ile Bursa Arasinda Tecrübe Paylasimi
Saglikli Kentler Birligi 35’inci Olagan Meclis Toplantisina katilmak üzere Malatya’ya gelen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’i agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Baskan Gürkan, “Bursa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Alinur Aktas ile gerek parti toplantilarimizda gerek büyüksehir belediye baskanlari toplantilarinda sik sik bir araya geliyoruz. Geçtigimiz günlerde de Cumhurbaskanligi Külliyesinde ve yerel yönetimler toplantisinda bir araya gelerek fikir alisverisinde bulunduk. Bursa’da yapilan çalismalarin ve uygulamalarin Malatya’da yapilan çalismalarla kiyaslanip uygulanmasi, bilgi paylasimi, tecrübe paylasimi noktasinda çalismalarimizi Ankara’da ki toplantilarda ve ikili görüsmelerimizde birbirimize aktarma gayreti ve çabasi içerisinde oluyoruz. Bu ziyaretlerinden dolayi Bursa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Alinur Aktas ayrica tesekkür ediyorum” dedi.

Malatya’da olmaktan büyük bir mutluluk duydugunu belirten Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ise, “Ülkemizin en özel köselerinden birisi olan Malatya’da bulunmak benim için çok büyük bir mutluluktur. Türkiye Saglikli Kentler Birligi toplantisina katilmak üzere geldigimiz Malatya’da degerli agabeyim ve meslektasim Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’i da ziyaret etmek istedim. Kendilerine tesekkür ediyorum. Gerçekten piril piril cadde ve sokaklariyla, yapilan çalismalarla ve devam eden faaliyetlerle çok heyecanli bir Malatya gördüm. Muhakkak sehirlerimizin birbirinden alacagi çok hisse ve tecrübe vardir. Bu güzelliklerin olusmasinda emegi olan tüm büyüklerimize ve arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Bursa’ya yerlesmis ama hala Malatya ile baglarini koparmamis çok sayida Malatyali dostlarimiz var. Bursa’da gerçeklestirilen birçok etkinlikte Malatyali Belediye Baskanlarimizla da bir araya gelme firsati buluyoruz. Bu vesileyle tüm dostlarin selamini iletiyorum” ifadeler kullandi.

Ziyaretin ardindan Baskan Gürkan, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Aktas’a çesitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA