Kirklareli'nde Nüfusun Yarisindan Fazlasi Ilk Doz Kovid-19 Asisi Oldu

Il Saglik Müdürü Çigdem Cerit: 'Asi ve diger aldigimiz tedbirlerle bu salginin sonunu getirecegimize inaniyoruz'.

Türkiye'de nüfusa oranla en çok Kovid-19 asisinin uygulandigi iller arasinda bulunan Kirklareli'nde yasayanlarin yarisindan fazlasina ilk doz asi yapildi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, asilama orani en yüksek 10 ilin bulundugu tabloyu açikladi. Buna göre Kirklareli, yüzde 66,74 ile asilamada en yüksek besinci il olarak belirtildi.

Kirklareli Il Saglik Müdürlügünce olusturulan mobil asi ekiplerinin çalismalari, kentteki asilama oraninin yükselmesine katki sagladi. Asi tereddüttü olanlar, çagri merkezi araciligiyla sorularinin yanitlarini uzmanlardan aldi.

Saglik Bakanligi "Kovid-19 Asisi Ulusal Uygulama Stratejisi" takvimine göre 14 Ocak'ta baslayan asilama gününden bu yana kentte 291 bin 348 doz asi yapildi.

Nüfusu 361 bin 737 olan kentte 192 bin 785 birinci doz, 98 bin 563 de ikinci doz asi yapildi.

Il Saglik Müdürü Çigdem Cerit, AA muhabirine, vatandaslarin asilama çalismalarina büyük teveccüh gösterdigini söyledi.

Saglik ekiplerinin gece gündüz demeden asilama çalismalarini sürdürdügünü ifade eden Cerit, böylece vaka sayilarini da düsürmeyi basardiklarini kaydetti.

Asi çalismalarinin ülke genelinde oldugu gibi kentte de basariyla devam ettigini anlatan Cerit, "Nüfusumuzun çogu asilandi, en az bir dozla. Sirasi gelen herkesi asiya davet ediyoruz. Hastanede servislerimizdeki yatan hasta sayilarimizin da çok çok azaldigini söyleyebiliriz. Bugün itibariyla 2 vatandasimiz koronavirüs nedeniyle entübe. Yogun bakimda çok az vatandasimiz takip edilmekte. Asi ve diger aldigimiz tedbirlerle bu salginin sonunu getirecegimize inaniyoruz." diye konustu.

Cerit, asilarini olan vatandaslara tesekkür etti.

Kaynak: AA