Kayseri'de 46 Bin Ögrenci YKS'de Ter Dökecek

Il Milli Egitim Müdürü Bilal Yilmaz Çandiroglu, Kayseri’de 46 bin ögrencinin Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) girecegini söyleyerek, ögrencilere tavsiyelerde bulundu. Çandiroglu, “Bu sinav sadece basari demek degildir. Hayatin kendisi bir sinavdir” dedi.

Kayseri'de 46 Bin Ögrenci YKS'de Ter Dökecek
Il Milli Egitim Müdürü Bilal Yilmaz Çandiroglu, hafta sonu yapilacak olan YKS öncesinde ögrencilere tavsiyelerde bulundu. Çandiroglu, “Her seyden önce bu bir sinav. Simdiye kadar mutlaka çocuklarimiz, ögretmenlerimiz ve velilerimizin destegi ile ciddi manada hazirlandilar. Buna bizzat sinava girecek bir ögrenci velisi olarak bende sahidim. Bu süreçte emegi geçen bütün ögretmen arkadaslarimiza, sinava hazirlik sürecinde çocuklarimiza yardim eden bütün ögretmenlerimize tesekkür ediyorum. Çok büyük bir emek ve özverinin sonucunu Cumartesi ve Pazar günü girecekleri sinav ile çocuklarimiz görecekler. Bu hiçbir zaman bir son degil, bunu da bilmek lazim. Insallah rahat bir sekilde artik olan neyse onunla birlikte sinavi rahat geçirmeleri her seyden daha önemli diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Kayseri’de 46 bin ögrencinin sinava girecegini belirten Çandiroglu, “Bu sene mezun olan 19 bin 234 ögrencimiz var. Cumartesi ve Pazar günü sinav gerçeklesecek. Salgin dönemindeyiz. Burada ögrencilerimizin mümkün oldugu kadar biraz daha önce sinava girecekleri merkezlere gitmeleri, mesafe, temizlik ve hijyen kurallarina uyabilme açisindan önemlidir. Bütün ögrencilerimize basarilar diliyorum. Simdiye kadar nasil bir gayret gösterdiysek, bunun sonucunu görecegiz. Bundan farkli bir sey olmayacak. Bu sinav sadece basari demek degildir. Hayatin kendisi bir sinavdir. Ögrencilerimizin hayat basarilarinin yüksek olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA