Kartal'in Afet Gönüllüleri Sertifikalarini Aldi

Geçtigimiz aylarda “Mahalle Bazli Afet Gönüllüleri” projesini hayata geçirerek, Kartal’in 20 mahallesinde 400 kisilik gönüllü acil müdahale ekibini kuran Kartal Belediyesi, afet hazirliklari kapsaminda egitim ve dayanismayi yayginlastiriyor. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligi tarafindan afet gönüllülerine yönelik gerçeklestirilen söz konusu egitimler kapsaminda katilim saglayan gönüllülere belgeleri verildi.

Kartal'in Afet Gönüllüleri Sertifikalarini Aldi
Olasi bir afet durumunda Kartal’in 20 mahallesinde hizli, bilinçli ve organize müdahalelerin gerçeklestirilebilmesi amaci ile gönüllü ekiplerden olusan önemli bir projeyi hayata geçiren Kartal Belediyesi, proje kapsaminda bir yandan olasi afet ve acil durumlara karsi hazirliklarini sürdürürken bir yandan da ilçenin tüm mahallelerinden seçilen gönüllü ekibe, aldiklari egitimlerin sonunda belgelerini veriyor.

Bu hafta baslayan ve 3 gün süren egitim programi kapsaminda 60 mahalle gönüllüsüne belgeleri; Kartal Belediyesi Baskan Yardimcisi Cengiz Türkmen ve Akut Vakfi Baskani Nasuh Mahruki tarafindan verildi.



Kartal’da güçlü bir gönüllü dayanismasi olustu

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligi Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen törende herhangi bir afet durumunda ekipler gelene kadar geçen sürenin hayati önem tasidigini belirten Türkmen ve Mahruki, Kartal’da güçlü bir gönüllü dayanismasinin olusmasindan duyduklari memnuniyeti ifade ederek her bir katilimciya gönüllülük esasli projeye katilim sagladiklari için tesekkür etti.

3 gün süren egitim programinda afet gönüllüleri sivil savunma uzmanlari tarafindan; Afet Bilinçlendirme, Afet Psikolojisi, Yangin, Ilkyardim konulari ile alakali kapsamli bir sekilde bilgilendirildi. Temel dügümleri ögrenerek arama kurtarma malzemelerini taniyan gönüllü ekip için teorik egitimlerden sonra bir de tatbikat gerçeklestirildi.

Egitimlerin hafta içi 2 sinif halinde devam ettigini ve egitimler tamamlandiginda 400 kisilik ekibin tamamina sertifikalarinin verilecegini dile getiren Sivil Savunma Uzmanligi Müdürü Nurettin Yazar, gönüllü ekip ile bir araya gelerek teorik ve uygulamali egitimlere düzenli araliklarla devam edeceklerini, böylelikle Kartal’da afetlerle mücadele bilgi ve kapasitesini artiracaklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA