Havza'da YKS'ye 1675 Aday Girecek

26-27 Haziran'da yapilacak Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'na (YKS) Havza'da 1675 adayin katilacagini bildirildi.



Havza Belediyesi tarafindan 2021-YKS öncesi okul binalarinda Temizlik Isleri Müdürü Zeki Kurt koordinesinde dezenfeksiyon çalismasi yapildi.

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Havza Sinav Koordinasyon Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Ercan Tural, AA muhabirine, hafta sonu 3 oturum olarak uygulanacak 2021-YKS için tüm önlemleri aldiklarini söyledi.

YKS'nin her oturumunda adaylara sinav binasi girisinde maske ve dezenfektan dagitilacagini belirten Tural, "Isteyen adaylar kendileri de dezenfektan veya kolonya getirebilecek. Yigilmayi önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sinav görevlileri disinda kimse okul bahçelerine alinmayacak. Adaylar sinav binalarina girerken sosyal mesafenin korunmasi için sinav görevlileri tarafindan yönlendirilecek. Sinav salonlarinda oturma düzenleri sosyal mesafe mümkün oldugunca gözetilerek olusturuldu." dedi.

Adaylarin sinava gelirken yanlarinda kimlik belgelerini getirmeleri gerektigini vurgulayan Tural, "Sinav günleri Ilçe Nüfus Müdürlügümüz açik olacak. Adaylarimiz saatinden önce sinav binalarinda olsun. Adaylarimizin bütün bir yil verdikleri emeklerin bosa gitmemesi için bu çok önemli." diye konustu.

Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir de sinava girecek adaylara basarilar dileyerek, "Adaylarimizin sagligini korumak için yapilmasi gereken ne varsa fazlasi ile yapmaktayiz. Sinav günü ilçe merkezinde adaylarin sinava geç kalma durumlarinin önüne geçmek adina araçlarimiz hazir bekletilecek. Ayrica zabita memurlarimiz disaridan sinav için gelecek adaylarimiza yardimci olacak. Ilçe merkezimizde Ögrenci Danisma Merkezimiz hizmette olacak." ifadelerini kullandi.

Havza'da YKS'ye 6 binada 889'u erkek, 786'si kiz olmak üzere toplam 1675 aday girecek.

Kaynak: AA