GÜNDEM ÖZETI / 25 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Ödemis Kati Atik Entegre Tesisi'nin, Havuz Izmir'in, Sasali Iklim Duyarli Tarim Merkezi'nin açilis törenleri ile 364 otobüsün hizmete alim törenine katilacak, Tarim Fuari katilimcilari ile bulusacak.

(Izmir/10.00-16.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Valilik ve Belediye Baskanligi ziyaretinin ardindan, yapimi tamamlanan egitim tesislerinin açilis törenine katilacak, Istiklal Ilkokulu ile AK Parti Bartin Il Baskanligini ziyaret edecek, Ziya Ögretmen ile Egitim Bulusmalari'nda ögretmenlerle bir araya gelecek.

(Bartin/09.00-14.30)

2- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Türkiye Gençlik Vakfinin Gökçetepe Tabiat Parki'ndaki doga kampi programina katilacak.

(Edirne/18.30)

EKONOMI

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, BOTAS Ertugrul Gazi Yüzer LNG Depolama ve Gazlastirma (FSRU) gemisini devreye alma törenine katilacak.

(Hatay /14.30 )

2- Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan, Gaziantep Is Dünyasi Ile Bulusma programina katilacak, çesitli ziyaretlerde bulunacak, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin Mezuniyet Töreni'ne istirak edecek.

(Gaziantep/10.00-17.00)

3- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Karaburun’da balikçilarla bulusacak, Karaburun Tahlisiye Istasyonu ve Feneri'ni, Arnavutköy Belediyesini, ardindan Türkiye Denizciler Sendikasini ziyaret edecek.

(Istanbul/10.30-14.00)

4- TÜIK, mayis ayi motorlu kara tasitlari istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- AB Liderler Zirvesi'nin ikinci gün toplantisi yapilacak.

- KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüsecek, ardindan basin toplantisi düzenleyecek.

(Brüksel)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19 salginina iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Atakas Hatayspor'un iç saha maçlarini oynayacagi yeni stadyumun açilisina katilacak.

(Hatay)

2- Cumhurbaskanligi 2. Uluslararasi Yat Yarislari'nin ilk mücadelesi Mugla etabi, Marmaris'te verilecek startla baslayacak.

(Mugla/15.00)

3- Voleybolda Italya'da düzenlenen FIVB Milletler Ligi Kadinlar Dörtlü Finali'nde Türkiye ile Japonya üçüncülük maçina çikacak, Brezilya ile ABD finalde karsilasacak.

(Rimini/17.00/20.30)

4- 13. Artistik Cimnastik Dünya Kupasi'nda finaller baslayacak. Katar'daki organizasyonda Ferhat Arican kulplu beygir, Ibrahim Çolak halka, Ahmet Önder yer ve halka, Adem Asil yer finalinde yarisacak.

(Doha)

5- Voleybolda 2021-2022 sezonu Avrupa kupalarinda Türkiye'yi temsil edecek takimlardan, kadinlarda Eczacibasi Dynavit (CEV Kupasi) ve Nilüfer Belediyespor (CEV Challenge Kupasi); erkeklerde Arkas Spor (CEV Kupasi), Galatasaray HDI Sigorta (CEV Kupasi) ve Spor Toto'nun (CEV Kupasi) rakipleri çekilecek kurayla belli olacak.

(Lüksemburg/13.30)

6- Fenerbahçe Spor Kulübü Olagan Seçimli Genel Kurul Toplantisi, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Sükrü Saracoglu Spor Kompleksi'nde baslayacak.

(Istanbul/10.30)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA