Erdogan Hatay'da Dev Projeleri Hizmete Açti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türkiye’yi eser ve hizmet siyaseti ile cumhuriyet dönemini 5’e, 10’a katlayacak yatirimlara kavusturduklarini söyledi. Erdogan, "Geçtigimiz günlerde Susaya giderek oradaki kardeslerimizin kurtulus sevincine ortak olduk. Simdi ayni yaklasimla baska yerlerde, yeni adimlarin hazirliklari içindeyiz" dedi.

Erdogan Hatay'da Dev Projeleri Hizmete Açti
Cumhurbaskani Erdogan, Hatay Stadi, BOTAS Ertugrul Gazi Yüzer Depolama ve Gazlastirma Tesisi Hizmete Alimi, MOBSAN Sanayi Sitesi ve yapimi tamamlanan diger projelerin açilis törenine katildi.

Erdogan, Hatay’in Dörtyol ilçesinde demirli olan Türkiye’nin ilk yüzer LNG depolama ve gazlastirma gemisi Ertugrul Gazi’yi devreye alma sevincini yasadiklarini belirterek, "Kendi sinifinda son teknoloji ile insa edilen Ertugrul Gazi Gemisi, günlük 28 milyon metreküp kapasitesi ile gazlastirma islemi yapabilecektir. Kendi bayragimizla hizmet verecek Ertugrul’un gazlastirma kapasitesi itibariyla ülkemizin dogalgaz ihtiyacinin yüzde 10’undan fazlasini karsilama kapasitesine sahiptir. Özellikle kis aylarindaki dalgalanmalara karsi ülkemize önemli bir esneklik saglayacaktir. Karadeniz’de kesfettigimiz dogalgazi 2023 yilindan itibaren kullanmaya basladigimizda bunun esnekligi çok daha fazla artacaktir" dedi.

Bugün açilisini yaptiklari önemli yatirimlardan birinin de Antalya Mobilyacilar Ihtisas Sanayi Sitesi oldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, söyle devam etti:

"Bu alanda yeni bir atilim yapilacagina inaniyorum. Sehrin muhtelif bölgelerinde ve verimsiz sartlarda çalisan mobilyacilarimiz toplam 200 bin metrekare alana sahip bu alanda üretime devam edecektir. Her bir yatirimin sehrimize ve ülkemize hayirli olmasini diliyor bu hizmetlerin Hatay’in hizmetine verilmesinde emegi geçen herkesi tebrik ediyorum Ülkemizi eser ve hizmet siyaseti ile cumhuriyet dönemini 5’e, 10’a katlayacak yatirimlara biz kavusturduk. Her alanda en gelismis altyapi ve hizmetlerle biz donattik. 19 yilda Hatay’a 35 milyar lira yatirim yaptik. Egitimde 8 bin 800 yeni adet derslik yaptik. Ikinci devlet üniversitesi olarak Iskenderun Teknik Üniversitesi’ni biz kurduk, yurt binalari açtik. Toplamda 2 bin 350 kisi kapasiteli yeni yurtlari da açacagiz. Sehrimize 44 adet spor tesisi ve gençlik merkezleri ile, 26 bin 600 kapasiteli Hatay Stadyumu’nu da biz kazandirdik. Su kapali spor salonunu da en kisa sürede bitirip bunu da Hatay’a kazandiriyoruz. Hatay’a yapilan yardim miktarini 1.3 milyar liraya ulastirdik. Toplamda 455 kapasiteli 4 hastane ile 23 saglik tesisimizin yapilisi devam ediyor. Iskenderun Devlet Hastanesi’nin de çalismalari sürüyor. Hatay için 6 millet bahçesi çalismasini baslattik. Birini bugün hizmete veriyoruz, kalanlari da en kisa sürede tamamlanacak. Bölünmüs yol uzunlugunu 502 kilometreye biz çikardik. Hatay Havalimani’miza yillik 4 milyon yolcu kapasiteli terminal binasini biz kazandirdik."

Konusmasinda sinir ötesi harekatlarla ülkemize kurulmak istenen tuzaklari bozduklarini ifade eden Erdogan,

"Türkiye’yi küresel sistemin en siralarina çikarmak için girdigimiz her mücadelede bunlar önümüze çikti. Biz demokratlik görüntüsü altinda fasistlik yapmiyor, herkesin hakkini, hukukunu, özgürlügünü teminat altina aliyoruz. Çünkü biz bu millete askla bagliyiz. Tescilli Türkiye düsmanlarinin pesine düserek ülkenin gelecegine talip olmaya kalkanlarin sonu hüsrandir. Geçtigimiz günlerde Susaya giderek oradaki kardeslerimizin kurtulus sevincine ortak olduk. Simdi ayni yaklasimla baska yerlerde, yeni adimlarin hazirliklari içindeyiz. Eger Türkiye, disarda böylesine güçlü bir güvenlik kusagi olusturamazsa vatan topraklari içinde bize ne huzur verirler ne refah yasatirlar" seklinde konustu.

Konusmanin ardindan tesislerin açilisina geçildi.

Toplu açilis törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ve Içisleri Bakani Süleyman Soylu da katildi.

Kaynak: İHA