Çinli Teknoloji Devi Türkiye'ye Yatirimda Kararli

Türkiye ile Çin arasindaki iliskiler her geçen yil güçleniyor. Çin teknoloji devi, 2 yil önceki anlasmayi fiziki yatirima dönüstürüyor.

Çinli Teknoloji Devi Türkiye'ye Yatirimda Kararli
Çin merkezli teknoloji sirketi H3C Uluslararasi Ticaret Baskan Yardimcisi Richard Xie, Türkiye’nin dis yatirimlarinda öncelikli ülke konumunda oldugunu söyledi.



Çin merkezli router, modem ve switcher üreticisi firma ile yaklasik 2 yil önce imzaladiklari distribütörlük anlasmasinin fiziki yatirima dönüsmesiyle ilgili Bogaziçi Holding Yönetim Kurulu Baskani Abdullah Tecdelioglu, “Çinli devin Türkiye’ye yatirim düsüncesi birlikteligimizin en basindan beri gündemimizde olan bir konu. Yaklasik 2 yil önce baslayan is ortakligimizda basarili projelere imza attik. H3C’nin Çin’den sonra en fazla büyüme sergiledigi ülkelerin basinda geliyoruz. Bu durum sürecin en basindan beri hayata geçirmek istedigimiz üretim yatirimimizin gerçeklesme ihtimalini kuvvetlendiriyor. Çinli bir teknoloji devinin Türkiye’de fiziki yatirimi düsünmesi hem sektörümüz hem de ülkemiz için büyük bir anlam tasiyor. Muhtemel yatirim Marmara Bölgesi civarinda gerçeklesecek. Fabrikanin hayata geçmesiyle Türkiye, bölgedeki üretim üssü olacak. Bu, Türkiye’nin bölge ülkelere yüksek teknoloji ürünlerin ihracatini gerçeklestirmesi anlamina geliyor. Bu yatirimin önemi bizler için büyük. Istikrarli büyüme için üretmekten ve ürettigimizi ihraç etmekten baska sansimiz yok” dedi.

Richard Xie ise “Türkiye ile Çin arasindaki siyasi, ekonomik ve güvenlik alanlarindaki iliskiler her geçen yil güçleniyor. Avrupa, Asya ve Afrika pazarlarinin tam ortasinda yer alan bir ülkeden söz ediyoruz. Dinamik nüfus ve son yillarda artan teknoloji yatirimlari Türkiye’yi yatirimda tercih etmemizde etken faktörler. Bu yil öncelikli hedeflerimiz arasinda yurt disi pazarlardan gelen talepler dogrultusunda ürün gamimizi genisletmek var. Türkiye, globalde öncelikli ülkelerimiz arasinda yer aliyor. Bizlere vermis olduklari destekten ve göstermis olduklari cesaretten ötürü bir kez daha tesekkür etmek istiyorum. Türkiye pazarina yatirim yapmaya ve is ortaklarimiza destek olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA