Bursa Müzeleriyle Heritage Istanbul'da

Pandemi öncesi yilda ortalama 1 milyon kisi tarafindan ziyaret edilen, pandemi döneminde de sanal ortama tasinan Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne bagli müzeler, Avrupa’nin en büyük müzecilik fuarlarindan olan Heritage Istanbul’da vitrine çikti.

Bursa Müzeleriyle Heritage Istanbul'da
5’inci Uluslararasi Koruma, Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuari Heritage Istanbul, Lütfi Kirdar Kongre ve Sergi Sarayi’nda kapilarini ziyaretçilerine açti. TG Expo tarafindan bu yil 5. kez düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanligi basta olmak üzere, Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügü, Vakiflar Genel Müdürlügü ve Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan da desteklenen Heritage Istanbul’a, 36’si yurt disindan, 131 firma katildi.

Italya ve Avusturya’dan olusan iki ülke pavilyonu kurulan fuarda, Belçika, Isveç ve Nijerya olmak üzere bes farkli ülkeden katilimcilar yer aldi. Fuarin yani sira konferansta 26 oturum, miras bölümünde 21 sohbet ve 8 atölye çalismasi yapiliyor.

Müze Forum Bursa

‘Geçmise Gelecek Sagla’ mottosuyla Türkiye’nin kültürel zenginligi ve insanliga miras kalan degerleri yasatarak, bunlarin korunmasi ve saglikli bir sekilde gelecek nesillere aktarilmasi amaciyla düzenlenen fuarda, Bursa Büyüksehir Belediyesi de müzeleriyle yer aldi. Kültür endüstrisinin bulusma noktasi olarak nitelenen Heritage Istanbul’da stant açan Bursa Büyüksehir Belediyesi Müzeler Sube Müdürlügü, pandemi öncesi yilda ortalama 1 milyon kisi tarafindan ziyaret edilen, pandemi döneminde ise sanal ortama tasinan Bursa’nin müzelerini, yerli ve yabanci katilimcilara tanitti. Bursa Müze standinda Bursa’da yürütülen müzecilik faaliyetleri, yapilan ve planlanan etkinlikler hakkinda ziyaretçilere bilgi verilirken, 17-18 Kasim 2021 tarihlerinde düzenlenecek ‘’Müze Forum Bursa’’ sempozyumu hakkinda bilgilendirme yapildi.

“Sanal Müze Hep Açik”

Gelisen teknolojiyi yakindan takip eden müzelerini dijital platforma tasiyarak sanal ortamda da ziyaretçilerine açan Müzeler Sube Müdürlügü, Miras Sohbetleri konu basliginda da ‘Sanal Müze Hep Açik’ sunumuyla begeni topladi. Büyüksehir Belediyesi Müzeler Sube Müdürü Nazim Enes Altan, Tugba Gürkan Senyavas, Yesim Özturhan, Nedim Bugral, Yasemin Eser ve Sebla Kut, ‘Sanal müzenin egitim ortami olarak kullanimi, sanal müze deneyimi gerçek bir müze deneyimi midir? Sanal müzeler bir egitim ortami olarak ne kadar geçerli ve gerçekçidirler? Müzeler bir egitim ortami olarak degisen çaga nasil uygun hale gelebilir?’’ gibi sorulara yaptiklari sunumla cevap aradi. Akademisyen, müzeciler ve uygulayicilarin da ilgiyle takip ettigi “Sanal Müze Hep Açik” sunumu fuara ayri bir renk katti.
Kaynak: İHA