Borsa Günü Düsüsle Tamamladi

Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,34 deger kaybederek günü 1.391,86 puandan tamamladi.

Borsa Günü Düsüsle Tamamladi
BIST 100 endeksi, önceki kapanisa göre 18,93 puan azalirken, toplam islem hacmi 10,6 milyar lira seviyesinde gerçeklesti.

Bankacilik endeksi yüzde 1,60 ve holding endeksi yüzde 1,72 deger kaybetti. Sektör endeksleri arasinda en fazla kazandiran yüzde 0,60 ile KOBI Sanayi, en çok kaybettiren ise yüzde 3,18 ile finansal kiralama, faktoring oldu.

Analistler, ABD'de 1,2 trilyon dolarlik altyapi planinda anlasilmasi, Fed'in stres testi sonuçlari ve olumlu veri akisinin pay piyasalarini pozitif etkilemesine karsin ABD Merkez Bankasi (Fed) yetkililerinden gelmeye devam eden çeliskili açiklamalarin piyasalarda oynakligin sürmesine neden oldugunu belirtti.

Haftaya yurt içinde ekonomik güven endeksi, dis ticaret dengesi, Satinalma Yöneticileri Endekslerinin (PMI), yurt disinda ise Avrupa Merkez Bankasi Baskani Christine Lagarde'in açiklamalari ile ABD'de açiklanacak istihdam raporu, ADP özel sektör istihdami, fabrika siparisleri, Avro Bölgesinde enflasyon, Ingiltere'de büyüme basta olmak üzere veri gündeminin takip edilecegini aktaran analistler, teknik açidan BIST 100 endeksi için 1.390 puanin destek, 1.420 ve 1.429 puanin ise direnç olarak izlenecegini bildirdi.

Kaynak: AA