Bodrum Yapimi Lüks Yat Denize Indirildi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde üretilen 37 metre uzunlugunda 8 metre genisligindeki lüks yat, düzenlenen törenle denize indirildi.

Bodrum Yapimi Lüks Yat Denize Indirildi


Içmeler mevkisindeki bir tersanesinde 3 milyon avroya mal edilen “Pura Vida” isimli lüks yat tekne asansörüne alindi. 5 kabinde 10 yolcu kapasiteli lüks tekne, burada törenle suya indirildi. Lüks yat, Ege ve Akdeniz koylarinda haftalik turlara çikacak.

Törene, Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Emel Çakaloglu, Liman Baskani Burak Okçu, Deniz Ticaret Odasi Bodrum Sube Baskani Orhan Dinç, Denizciler Dernegi Baskani Erol Erdogan’in da aralarinda oldugu çok sayida davetli katildi.

Yati yaptiran firmanin genel müdürü Bora Güles, basin mensuplarina yaptigi açiklamada sunlari dile getirdi: “Bu bizim sirketin 5’inci teknesi. Kismetse biz bunu misafirlerimize haftalik tur yapmak amaciyla insa ettirdik. Ticari amaçli kullanilacak. Misafirlerimizin çogu genellikle yurtdisindan gelmekte. Yabanci misafirlere hizmet ediyoruz. Cumhurbaskanimizin katkilariyla ülkemiz artik güvenli ülkeler arasinda. Pandemi sartlarinda güvenli ülkeler arasinda geçtigi için bu sene geri kalan yaz sezonu boyunca hizmetlerimiz yogun olarak devam edecek gibi gözüküyor. Bu 37 metre bir tekne. 5 tane misafir kabini var. 10 yolcu kapasiteli. Içerisinde 6 tane personelimiz var. Ege ve Akdeniz koylarinda haftalik turlarda kullanilmak üzere insa edildi.”
Kaynak: İHA