Bodrum'da 3 Milyon Avroluk Lüks Yat Denize Indirildi

Mugla'nin Bodrum ilçesinde 37 metrelik lüks yat törenle denize indirildi.

Turkyacht'in Bodrum'da Roda Yacht'a yaptirdigi "Pura Vida" isimli yat, Içmeler mevkisinde tersanedeki törende, travellift (tekneleri suda kaldirmak ve rihtimda tasimak için kullanilan vinç) yardimiyla suyla bulusturuldu.

Istanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (IMEAK) Deniz Ticaret Odasi (DTO) Bodrum Subesi Baskani ve yatin yapildigi firmanin ortagi Orhan Dinç, gazetecilere, özel tasarim yatin, Bodrum'un yat imalatçilarinin geldigi noktayi göstermek için iyi bir ürün oldugunu söyledi.

Dinç, iki yildir ilgilendikleri bu projenin yaklasik 60 kisilik bir ekiple gerçeklestirildigini belirterek, "Büyük bir emek var. Salgin döneminde çok zorlandik ama önemli olan sezon öncesinde yetistirdik. Herkes mutlu. Yurt disindan gelen yabanci misafirlerimize hizmet verecek. Büyük kabinleri, genis kullanim alanlari, güneslenme alanlari var. Ülkemiz için denizciligimiz için hayirli olsun." diye konustu.

Yatin ticari amaçla kullanilacagini söyleyen Turkyacht'in yetkililerinden Bora Güles ise "Sayin Cumhurbaskanimizin katkilari ile ülkemiz artik salgin sartlarinda güvenli ülkeler arasina geçtigi için su andan itibaren yaz sezonunda hizmetlerimiz yogun olarak devam edecek gibi gözüküyor." dedi.

Maliyeti 3 milyon avro olan yatin denize indirilis törenine, yat acenteleri ve tersane çalisanlari katildi.

Kaynak: AA