Bisikletin Kalbi Sakarya'da Atacak

Sakarya bir kez daha Dünya Sampiyonu bisiklet sporcularini agirlamaya hazirlaniyor. Düzenlenen lansman töreniyle bisiklet sehri Sakarya’da temmuzdan ekime kadar gerçeklesecek uluslararasi bisiklet yarislari tanitildi.

Bisikletin Kalbi Sakarya'da Atacak
Uluslararasi bisiklet sampiyonalarinin adresi bu yil yine Sakarya olacak. 30 Temmuz’da baslayacak Sakarya MTB Cup’in ardindan 1 Agustos’ta starti verilecek UCI MTB Marathon Series ile yaz boyu bisiklet heyecani devam edecek. Ekim ayina gelindigindeyse dünya sampiyonlari Sakarya’ya adeta akin edecek. 23-31 Ekim günlerinde BMX Dünya Kupasi, 23-27 Ekim’de Sakarya MTB Cup C2 kategorisi, 25 Ekim’de Sakarya MTB Cup C3 kategorisi ve 31 Ekim’de Sakarya MTB Cup C1 kategorisi yarismalari düzenlenecek. Gerçeklesen lansman töreniyle sampiyonalarin tanitimi yapildi.

Adapazari’ndaki Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’ndeki lansman törenine Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sakarya Milletvekili ve dünyaca ünlü motosikletçi Kenan Sofuoglu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Erol Küçükbakirci ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Dünya Bisiklet Birligi’nden temsilciler, milli bisikletçiler, bisiklet dernekleri ve çok sayida bisikletsever katildi.

Törende ayrica Bisiklet Mola Kiraathanesi’nin de açilisi gerçeklestirildi.



"Uluslararasi sampiyonalara ev sahipligi yapiyoruz"

Törenin açilis konusmasini yapan Baskan Yüce, dünyanin farkli noktalarindan bisiklet tutkunlarinin Sakarya’da bir araya geldigini dile getirdi. Dünya standartlarinda bir bisiklet parkuruna sahip olmaktan gurur duyduklarini belirten Yüce, sosyal yasam alani Bisiklet Mola Kiraathanesi’nin açilisiyla Sakarya’ya ekonomik ve sosyal fayda saglamaya devam ettiklerini söyledi.

Yüce, sözlerinin devaminda sunlari söyledi; "Sampiyonlarin tesisi Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu, Dag Bisikleti Maraton Sampiyonasi, Dag Bisikleti Sampiyonasi ve BMX Dünya Sampiyonasi gibi uluslararasi bisiklet yarislarina ev sahipliligi yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Sehrimizin sokak ve caddelerini bir bastan bir basa bisiklet yollariyla donatarak saglikli, çevre dostu ve ekonomik bir ulasim agi örüyoruz. Vatandaslar entegre akilli istasyonlarda bisiklet kiralayip Sakarya’yi doyasiya gezebiliyorlar. ’Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesi kapsaminda Sakarya’dan baslayarak Ukrayna, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan gibi ülkelere uzanacak bisiklet güzergahlari üzerinde çalisiyoruz. Sakarya Büyüksehir Belediyesi olarak kentimizde düzenleyecegimiz bisiklet sampiyonlari Sakarya’ya ayri bir heyecan katiyor."

Baskan Yüce’nin ardindan konusan Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Erol Küçükbakirci ise modern ve islevsel bisiklet parkurlariyla Sakarya’nin Türkiye’ye örnek teskil ettigini ifade etti.

Bisiklet sporunun yayginlasmasinin önemine deginen Küçükbakirci, bu alandaki çalismalari nedeniyle bisikletseverler adina Baskan Yüce’ye tesekkür etti.

Bisikletçiler yeteneklerini sergiledi

Konusmalarin ardindan bisiklet dünyasi ve Sakarya Büyüksehir Belediyesi Salcano Takimi tanitim video gösterimleriyle devam eden törende, 2021 yaris programi hakkinda teknik bilgilendirme yapildi. BMX ve Extrem Show gösteri gruplarinin bisiklet sovlari seyircilerden begeni topladi.

Dünya standartlarinda BMX parkuru

180 dönümlük arazi üzerinde konumlanan Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde 4 kilometre uzunlugunda Cross-Country, bir adet Olimpik Cross-Country parkuru, Türkiye’de ilk olma özelligi tasiyan Cyclocross parkuru ve olimpiyat yarislarinin düzenlenebilecegi dünya standartlarinda BMX parkuru bulunuyor. Vadi, 55. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu’nun son etabinin baslangicina ev sahipligi yapmisti.
Kaynak: İHA