Baskan Sakbas Yeniden Aday

Küçüksan Isletme Kooperatifi Baskani Ahmet Sakbas, düzenledigi basin toplantisinda Küçüksan’a deger katabilmek için tekrardan aday oldugunu söyledi.

Baskan Sakbas Yeniden Aday
2013 yilinda baskanligi devralan Ahmet Sakbas, hizmette 8’inci yilini doldurdu. Baskan Sakbas, Küçüksan Isletme Kooperatifi bünyesinde bulunan spor kompleksinde düzenledigi basin toplantisinda pandemi sebebiyle 1 yil ertelenen kongrenin zamani geldigini söyleyerek önümüzdeki günlerde kongrenin yapilacagini belirtti.

Baskan Sakbas, açiklamalarinda Küçüksan’a deger katacak projelerinin oldugunu dile getirerek 1 dönem daha baskanliga devam edebilmek için aday oldugunu söyledi.

Baskan Sakbas açiklamalarinin devaminda sunlari söyledi, “2013 yilinda Küçüksan’a aday olarak çiktigimiz zaman o dönem uzun süredir yöneticilik yapan agabeylerimizle tatli bir rekabetimiz oldu. 2013 yilinda Küçüksan’a gelmis en genç ekip olarak adlandirildik. Yönetimi devraldik agabeylerimizden. Küçüksan’in birçok sorunu vardi. Ilk sorunumuz yaklasik 9 yil ötelenen 5+5 iki kere ötelenen yapi kooperatifi vasfindan bizlerin isletme kooperatifine veya anonim sirketine veya limited sirketine geçmemiz gerekiyordu. Avukatlarimiz ve mali müsavirlerimizle bunun üzerinde bir çalisma yapip üyelerimiz ile ortaklarimiz için hangisinin daha dogru olacagini karar aldik. Daha sonra üyelerimizle toplu olarak Küçüksan Yapi Kooperatifi’nden Isletme Kooperatifine geçisinin dogru olacagini düsündük ve geçisi yaptik. Sonrasinda 2015 yilinda bir imar degisikligi olayi oldu. Aslina bakarsaniz 8 yillik görev süremiz boyunca Küçüksan’da 35 yilda olmayan bütün sorunlarin üstesinden geldik. Imar degisikligi konusu önümüze gelince bununla ilgili ortaklarimizin kafalarinda soru isaretleri vardi. Ortaklarimizla oturup konustuk. O dönemin belediye baskaniyla da oturduk. Ama ortak bir yol bulamayinca Küçüksan üzerinde yapilmak istenen imar degisikligi, ortaklarin yüzde 99’u itiraz edince iptal ettik" dedi.

Sakbas sözlerini söyle sürdürdü: "Spor kompleksimizin yeri burada imar plani park olarak gözüküyordu. Biz buranin imar durumunu spor ve park alani olarak degistirerek buraya bir spor kompleksi kazandirdik. Burada iki tane hali sahamiz ve yan tarafinda da go-kart pistimiz var. Sonrasinda yillar önce ön tarafimizda duran Çiraklik Egitim Merkezi olarak adlandirilan ve yikilan yerimizin imar degisikligini ticari alana D1 olarak dönüsümünü sagladik. Akabinde bütün herkesin bildigi 32 dönüm bir arazimiz var. Bu 32 dönüm arazimizin o dönem 11 kisiden ücret karsiligi satin almasi olmustu. Oranin imar degisikligini yaptik ve ticari alana çevirdik. Orada da bir spor alani gözüküyordu. Spor alanindan dönüsümünü saglayip büyüksehir belediyemizle de görüsüp ticari alana dönüsümünü yaptik. Sonrasinda aslinda en büyük kanayan yaramiz olan 3 tane benzinligimiz var. Bu benzinligin ruhsatlari geçtigimiz yillarda isletmeciligini yapan firma tarafindan ruhsatlandirilmisti. Bu kiralama yöntemi ile biz firmaya verdigimizden dolayi eger firma ben kiralamayacagim dedigi taktirde bizim bu benzinlik alanlarimizin durumlari normal arsaya dönüyordu. Hiçbir islem yapamiyorduk. Biz bunlarin haricinde Küçüksan Isletme Kooperatifinde bin 39 ortagimizin ortak oldugu 272 adet tapumuz var. Bunlarin içinde 189 tane isyeri ve dükkanimiz var. Suanda bankalarin durdugu yerler var. Ayni zamanda Yeni Sanayispor’umuzun durdugu yer var. Bunlari da ileriki süreçlerde imar barisindan faydalanip geçmis dönemlerin yine kanayan yarasi olan yapi kullanmalarimiz yoktu. Imar barisindan faydalanip yapi kullanmalarini aldik. Yapi kullanmalarini Küçüksan’a kazandirdik. Geldigimiz süreçte 2016 yilinda isletme kooperatifine geçmemizden dolayi bir seçim yapmamiz gerekiyordu. Biz bu kongreye giderek tekrardan aday olduk. Üyelerimize gelir gider farklarini dagitacagimiz söyledik ve dagittik. Tarihte bir ilki basardik. Bu basin toplantisini da geçtigimiz sene öncesinde yapmak istiyorduk ama malum pandemi engel oldu. Suanda geldigimiz durumda genel kurul yapma zamanimiz geldi. Normalde 1 sene önce yapmamiz gerekiyordu ancak pandemi nedeniyle yapamadik. Çarsamba günü itibariyle de yönetim kurulu toplantimizda genel kurul kararimizi aldik. Küçüksan için de hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Ben ve ekibim olarak Küçüksan’a degerler kattigimizi düsünüyoruz. Daha yapacak islerimizin oldugunu düsünüyoruz ve tekrardan bu yolda devam etmeyi arzu ediyoruz. Yapmak istedigimiz planlar için de suanda projelendirilmis ve yetkisi alindi. Ancak önümüzde genel kurul oldugu için üyenin rizasini almak gerekiyor. Yapmak istedigimiz projelerimiz var. Bunun için de genel kurula tekrardan adayim.”
Kaynak: İHA