Basaksehir'e Kültür Ve Yasam Parki

Basaksehir Belediyesi, Kayasehir ve Fenertepe’nin ardindan ilçeye üçüncü kültür ve yasam parkini kazandiriyor. Yari olimpik yüzme havuzu, bilgievi, kütüphane, spor salonlari ve sanat atölyeleri ile 7’de 70’e tüm ilçe sakinlerine hizmet verecek Basaksehir Kültür ve Yasam Parki’nin temeli, Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu’nun katildigi törenle atildi. .

Basaksehir'e Kültür Ve Yasam Parki
Basaksehir Belediyesi, belediyecilikte yeni bir model anlayisiyla insa ettigi kültür ve yasam parklarina bir yenisini daha ekliyor. Kayasehir ve Fenertepe’nin ardindan ilçenin üçüncü kültür ve yasam parki olacak Basaksehir Kültür ve Yasam Parki’nin temeli törenle atildi.

Düzenlenen temel atma törenine, AK Parti Istanbul Milletvekili Nevzat Satiroglu, Basaksehir Kaymakami Ugur Turan ve siyasi parti temsilcileri katildi.

Basaksehirlilerin birçok aktiviteyi tek merkezde yapabilme imkânina sahip olacagini belirten Baskan Kartoglu, “Kisa süre içerisinde bu güzel eseri komsularimizin hizmetine sunacagiz” dedi.

Yari olimpik yüzme havuzu olacak

Basaksehir’de 7’den 70’e herkesin kullanabilecegi bir kültür merkezinin temellerini attiklarini belirten Baskan Kartoglu, “Basaksehir Kültür ve Yasam Parki toplam 10 bin 500 metrekare insaat alani üzerine kurulacak ve 6 bin metrekare alanda peyzajla bütünlesik tasarim olacak. Içerisinde; Basaksehir Kadin Aktivite Merkezi (BAKMER), bilgievi, gençlik merkezi, kapali spor salonu, fitness salonu ve çocuklarimiz için jimnastik salonu olacak. Ayrica, komsularimizin istegi üzerine kültür ve yasam parkimiza bir de yari olimpik yüzme havuzu yapiyoruz.” seklinde konustu.

Semt kütüphanesinin de merkez içerisinde yer alacagini dile getiren Baskan Kartoglu, “Müzik, ebru, resim, yabanci dil dallarinda sanat atölyeleri ve siniflarimiz olacak. 500 kisilik çok amaçli salon ve sergi alani, etüt alani, çocuk parki ile kafeterya bulunacak. Kitap kurtlarimiz için ise çok güzel bir semt kütüphanesi yapacagiz.” dedi.

Baskan Kartoglu’ndan yeni müjde

Basaksehir Belediyesi’nin Türkiye’de en fazla yatirim yapan ilçe belediyeleri arasinda oldugunu ifade eden Baskan Kartoglu, Basak Mahallesi’ne yapilacak yürüyüs ve bisiklet köprüsünün müjdesini verdi. Basaksehir’de mutluluga yatirim yapmaya devam edeceklerini belirten Baskan Kartoglu, sözlerini söyle tamamladi:

“Vatandaslarimiza hizmet etmeye devam edecegiz. Buradan bir müjdeyi daha paylasmak istiyorum. Basak Mahallemiz iki kisimdan olusuyor; 5. Etap ve 4. Etap. Ortasinda da Türkiye’mizin en güzel parklarindan Sular Vadisi bulunuyor. 4. Etap’ta bulunan vatandaslarimiz Metrokent tarafina ulasimda zorluk çekiyor. Yetistirebilirsek bu sene 4. Etap kismindan karsiya, Imam-i Azam Camii’nin oldugu meydana yürüyüs ve bisiklet köprüsü yapmayi planliyoruz.”
Kaynak: İHA