Balikesir Kent Konseyi Ve Sehir Gönüllüleri Bulustu

Balikesir’e dair söyleyecek sözü olan kent gönüllüleri, Balikesir Kent Konseyi’nin 2. Olagan Genel Kurulu’nda bir araya geldi. Kent yasaminda; kent vizyonunun ve hemsehricilik bilincinin gelistirilmesi, kent hukukunun korunmasi, sürdürülebilir kalkinma, çevreye duyarlilik, sosyal yardimlasma ve dayanisma, yönetisim, katilim, çözümde ortaklik ilkelerinin hayata geçirilmesi için kurulan Balikesir Kent Konseyi’nin 2. Olagan Genel Kurulu gerçeklestirildi. Programda; Kent Konseyi tarafindan baslatilan “Yasayan Insan Hazineleri” projesi kapsaminda; sehre deger katan Saatçi Sükran Lisesivdin, Milli Atlet Ismail Akçay, Ebru Sanatçisi Neliman Özkarasu, Kent Arastirmacisi Aydin Ayhan ve Keçeci Recep Agen; Kazdaglari’nin Sifali Bitkileri kitabinin yazarlari Prof. Dr. Fatih Satil, Prof. Dr. Gülendam Tümen, Prof. Dr. Selami Selvi ile Fotograf Sanatçisi Osman Sipahi’ye Kent Sükran Berati takdim edildi.

Balikesir Kent Konseyi Ve Sehir Gönüllüleri Bulustu
Balikesir, 3. kent konseyleri sempozyumuna ev sahipligi yapacak

Programin açilis konusmasini yapan Balikesir Kent Konseyi Baskani Mürsel Sabanci, “Pandemi sartlari nedeniyle yapamadigimiz olagan genel kurulumuzu; kent konseyinin çalisma gruplari ve meclislerinin yönergelerinin görüsülmesi, degerlendirilmesi ve en kisa zamanda yapilandirilmasi amaciyla bir araya geldik. Türkiye Kent Konseyleri Birligi Dönem Baskanligina da ev sahipligi yaptigimiz süreç içerisinde sehrimizin olumlu imaji adina is birligi halinde çalisma yürütüyoruz. Kasim ayinda yapilacak olan 3. Kent Konseyleri Sempozyumuna da ev sahipligi yapacak olmanin gururunu yasiyoruz. Bu kapsamda desteginize ihtiyacimiz var.” dedi.

Baskan Sabanci, "Sehre dair sözü olanlari kucaklayan bir yapi kurduk"

Balikesir Kent Konseyi olarak sehre dair sözü olanlari kucaklayan bir yapilanmayi esas aldiklarini belirten Baskan Mürsel Sabanci, “Yasanan pandemi sartlarina ragmen sehre dair fikir, proje ve katkiyi dayanisma ve isbirligi durusu ile özenle sunan, yol açan destek olan basta Sayin Valimiz olmak üzere, Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Yücel Yilmaz’a, kurum ve kuruluslarimizin temsilcilerine, ilçe kent konseylerimize, kent gönüllülerimize yürütme kurulu üyelerimize ve konsey de özveriyle çalisan çalisma arkadaslarimiza tesekkür ediyorum.” açiklamasinda bulundu.

Baskan Sabanci, " Sizlerin fikir ve önerileri çok önemli"

Hiçbir beklentisi olmadan sehir için düsünen, dertlenen Balikesir Kent Konseyi’ne emek ve gayretleri için tesekkür eden Büyüksehir Belediye Baskanvekili Yasin Sagay, “Vatandas odakli yönetim anlayisinin göstergesi olan Kent Konseylerinin; iletisim zeminin olusturulmasinda yerel yöneticilerin en önemli yol arkadasi olduguna inaniyoruz. Bunun en iyi örneklerinden biri 18.02 bölgesi. Birlikte ortaya koydugumuz iradeyle 18.02 olarak bilinen, sanayinin ikinci kapisi karsisindaki mülkiyet sorununu çözdük. Ardindan Kent Konseyimiz, o bölgede yeni kurulacak olan sokak ve caddelerin isimlerinin belirlenmesi için çalismalari baslatti. Yeni bir baslangiç daha yapiyoruz. Balikesir’imizin simgesi tarihi Zagnos Mehmed Pasa Camisi meydan ve çevre düzenlemesi çalismalarini sizlerin de katkilariyla hayata geçirdik. Simdi de Pasa Camii Meydani Ikinci Etabi çalismalarina baslayacagiz. Bu süreçte sizlerin degerli fikirleri, önerileri ve projemizi sahiplenmeniz bizim için çok önemli.” dedi.

Vali Sildak, ‘Önerileriniz bizlere isik tutacak"

Balikesir Valisi Hasan Sildak’in selamlarini ileterek konusmasina baslayan Vali Yardimcisi Ergün Güngör “Kent Konseyleri, katilimci demokrasi adina önemli kuruluslar. Kentin gerçek sahiplerinden olusan, kentin vizyonunu gelistirilmesi açisindan çok önemli ve bir kurum. 2019 yilinda kurulmasi ve pandemi gibi çok sikintili bir süreci geçirmemize ragmen gerçekten önemli çalismalar yapilmis. Normale tam olarak geçildiginde daha basarili çalismalara imza atilacagina inancimiz tamdir. Sayin Mürsel Sabanci’ya ve Kent Konseyi’nde görev alan herkese yürekten tesekkür ediyorum. Balikesir, gerçekten müstesna bir sehir, çok güzel cografi konumu var. Özellikleri saymakla bitmiyor; tarih, termal, turizm, tarim sehri gibi birçok özelligi bünyesinde barindiriyor. Sehrimizle ilgili birçok hedefimiz var. Sizlerin kiymetli çalismalariyla tüm bu alanlarda Balikesir’i hak ettigi yere tasiyacagiz. Burada önemli olan sehrin hedeflerinin belirlenmesi. Sizler, yapacaginiz görüs ve önerilerle biz idarecilere ve yöneticilere isik tutacaksiniz” diye konustu.

Kente dair görüs ve önerilerin konusuldugu Genel Kurula; Vali Yardimcisi Ergun Güngör, Büyüksehir Belediye Baskanvekili Yasin Sagay, Balikesir Kent Konseyi Baskani Mürsel Sabanci, ilçe kent konseyleri baskanlari, Balikesir Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve üyeleri ile kent gönüllüleri katildi.

Kaynak: İHA