Aydin'da Moto Kuryeler Bilgilendirildi

Özellikle pandemi sürecinde paket servisler ile birlikte artan motosiklet kullanimi dolayisiyla harekete geçen trafik ekipleri, Aydin’in Efeler ilçesinde gerçeklestirdikleri denetimler de ekipman kullaniminin önemine dikkat çekti.

Aydin'da Moto Kuryeler Bilgilendirildi
Internet üzerinden alisverislerde pandemi süreci ile birlikte market alisverisi ve yemek siparislerinin de artarak eklenmesiyle, motosiklet kullanimi da artti. Bununla orantili olarak kazalar, yaralanmalar ve can kayiplarinda da artis yasanmaya basladi.

Bu kapsamda harekete geçen Aydin Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Denetleme ekipleri Toplum Destek Polisleri isbirligiyle Efeler genelinde denetimler gerçeklestirdi. Adnan Menderes Bulvari ve Izmir Bulvari üzerinde gerçeklestirilen denetimlerde, paket servislerde tasimacilik yapan kuryelerin ekipmanlari ve uygunluk belgeleri kontrol edildi. Pandemi sürecinde artan motor kullanimi ile birlikte motosiklet kazalarinin artmasi sebebiyle de motosiklet sürücülerine ve kuryelere bilgilendirme brosürleri dagitildi. Gerekli bilgilendirmelerin yapildigi denetimlerde, kask ve ekipmanin önemine de dikkat çekildi. Ayrica otomobil sürücülerine de motosikletli sürücülere karsi bilinçli ve duyarli olmalari yönünde bilgilendirmeler yapildi.
Kaynak: İHA