Atasehir'de Üniversite Destek Programlarina Ön Kayitlar Basliyor

2021-2022 Egitim ve Ögretim Yili için Atasehir Belediyesi Egitim Merkezleri (ATABEM) bünyesinde gerçeklestirilecek Örgün Ögretime Destek Programi’nin online ön kayit islemleri 28 Haziran’da basliyor.

Atasehir'de Üniversite Destek Programlarina Ön Kayitlar Basliyor
11. ve 12. sinif ögrencileri ve mezun gruplarinin yararlanacagi destek programlarina katilmak isteyen ögrenciler, Temel Yeterlilik Testi (TYT) - Alan Yeterlilik Testi (AYT) Ders Destek Egitim Programi ve 11. Sinif Ders Destek Egitim Programi ön kayitlari için belediyenin sitesinden online basvuru formuna ulasabilecekler.

Asil kayitlari ile ilgili bilgilendirme ise 16 Agustos’ta yapilacak. Kayit hakki kazanan ögrenciler, Ferhatpasa Gençlik Merkezi ve Neset Ertas Kültürevi’ne davet edilecekler. Kayit hakki kazandigi halde, kayit olmayan ögrencilerin yerine destek programina katilabilecek bir yedek liste olusturulacak.

Kayit hakki kazanamayan gençler ise ATABEM Web Portali üzerinden egitim içeriklerine ulasabilecekler.

Ögrenciler ikamet adreslerine göre ilgili Gençlik Merkezlerimize yönlendirilecekler.

Ferhatpasa Gençlik Merkezi için kayit yapabilecek mahalleler: Ferhatpasa Mahallesi, Kayisdagi Mahallesi, Mevlana Mahallesi, Yenisehir Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi, Yeni Çamlica Mahallesi.

Neset Ertas Kültürevi için kayit yapabilecek mahalleler: Içerenköy Mahallesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Inönü Mahallesi, Barbaros Mahallesi, Mustafa Kemal Mahallesi, Asik Veysel Mahallesi, Fetih Mahallesi, Esatpasa Mahallesi, Örnek Mahallesi, Yeni Sahra Mahallesi.

Egitimin yöntemi (yüz yüze, uzaktan veya hibrit) pandemi kosullari göz önünde bulundurularak ileri bir tarihte açiklanacak.

12. ve mezun siniflarin ders baslangiç tarihi 13 Eylül haftasi iken, 11. siniflar ise 20 Eylül haftasi itibariyle ders baslangici yapacaklar.

Kontenjanin sinirli oldugu ücretsiz egitimlere kayit olabilmek için, Atasehir sinirlari içinde ikamet etme zorunlulugu bulunmakta.

Vatandaslar, online kayit sirasinda verdikleri adres bilgisinin dogrulugundan emin olmali. E-devlet’te kayitli olunan ikamet adresi ile kayit yaptirilmali. Asil kayitlar yapilirken adres bilgileri sistem üzerinden kontrol edilecektir.
Kaynak: İHA