5G Wild Rift Mobil Turnuvasi Düzenlenecek

Vodafone, gençlik markasi Vodafone FreeZone altinda, uluslararasi online oyunu Riot Games ile yeni bir isbirligine imza atti. Geçen yil piyasaya sürülen “League of Legends: Wild Rift” mobil oyununu FreeZone Gaming portföyüne ekleyen Vodafone, FreeZone’lu gençlere “Wild Rift”i internetinden yemeden ve en düsük ping garantisiyle oynama ayricaligi sunuyor.

5G Wild Rift Mobil Turnuvasi Düzenlenecek
Vodafone, gençlik markasi Vodafone FreeZone ile espor ve oyun pazarinda gerçeklestirdigi isbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Vodafone, uluslararasi online oyunu Riot Games ile Vodafone FreeZone Sampiyonluk Ligi isim sponsorlugu kapsaminda 4 yildir basariyla sürdürdügü isbirliginin kapsamini genisletti. FreeZone Gaming portföyüne “League of Legends: Wild Rift” mobil oyununu da ekleyen Vodafone, FreeZone’lu gençlere “Wild Rift”i internetinden yemeden ve en düsük ping garantisiyle oynama ayricaligi sunuyor. Vodafone FreeZone ve Riot Games, 30 Haziran’da Türkiye’nin ilk 5G Wild Rift Mobil Turnuvasi’ni da düzenleyecek. “Vodafone FreeZone Wild Rift 5G Turnuvasi” adiyla düzenlenecek etkinlik, 5G üzerinden canli yayinlanacak.

Vodafone FreeZone ve Riot Games isbirliginin detaylari, Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Meltem Bakiler Sahin ve Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç Iyikul’un katilimiyla düzenlenen online toplantida aktarildi.

“Espor pazarina 31 milyon TL’lik yatirim yaptik”

Oyun ve espordaki gelisimin en büyük destekçilerinden biri olduklarini belirten Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Meltem Bakiler Sahin, “Markamizla 5 yil önce adim attigimiz espor pazarina 31 milyon TL’lik yatirim yaptik. Önümüzdeki 5 yilda bu yatirimimizi iki katina çikarmayi hedefliyoruz. Hem Gamer ek paketlerimiz, hem de FreeZone Gaming portföyümüz ile gençlere internetinden yemeyen uygulamalarin yani sira her ay oyun dünyasina ait hediyeler kazanma sansi sagliyoruz. Gaming portföyümüzle 2018’den bugüne 1 milyonu askin kullaniciya ulastik. Gaming uygulamalari için verdigimiz sinirsiz GB’larin yani sira FreeZone’a gelen müsterilere birçok oyun platformunda geçerli bedava oyun için para veriyoruz. 2018’den bu yana 1,5 milyon TL degerinde destek verdik. Simdi de 4 yildir is ortagimiz olan Riot Games ile gençlere yeni bir oyun faydasi sunmak üzere harekete geçtik. FreeZone’lularin paketlerinde bulunan ve kotadan yemeyen oyun uygulamalari yönüne, hiçbir ücret degisikligi olmadan, ‘League of Legends: Wild Rift’ mobil oyununu ekledik. ‘Wild Rift’ oyunu sadece Vodafone FreeZone paketlerinde internetinden yemeden oynanabiliyor. Sundugumuz Garantili Bit Hizi özelligiyle, sebekemizde önceliklendirilen FreeZone’lular bu oyunu oynarken en düsük ping garantisine sahip oluyor. Ayrica, Riot Games ile birlikte ülkemizin ilk 5G Wild Rift Mobil Turnuvasi’ni da düzenleyecegiz. ‘Wild Rift’ isbirligimizle sektörde yeni bir sayfa açacak olmanin heyecani içindeyiz. Tüm oyunseverleri turnuvamizi takip etmeye davet ediyoruz” seklinde konustu.

“Öncelikli hedefimiz, oyun deneyimini en üst düzeyde tutmak”

Riot Games olarak, uzun yillardir dijital oyun ekosisteminin bayrak tasiyiciligini üstlediklerini ifade eden Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç Iyikul, “Dünyanin dört bir yanindaki oyuncularimiza tüm kosullarda en üst düzey oyun deneyimi yasatmak öncelikli hedefimiz. Mobil oyun dünyasinda pek çok ilke imza atan Wild Rift, teknik detaylarindan tasarimina, müziklerinden oyun içi yeniliklerine kadar uzun yillar boyunca büyük emekler verdigimiz bir ürünümüz. Bu kapsamda geçtigimiz günlerde Wild Rift’in 2021 Tasarim Ödülü’nü kazanmasi da bizleri çok heyecanlandirarak onurlandirdi. Gerek oyuncularimizdan gerekse diger paydaslarimizdan aldigimiz geri dönüslerden dogru yolda oldugumuzu anladigimiz Wild Rift, bizler için yepyeni bir deneyim yolculuguna açilan bir kapi oldu. Bu yolculukta elbette tüm paydaslarimizla birlikte yürüyoruz. Bu kapsamda, geçmiste de birlikte oyuncularimza pek çok yenilik sundugumuz Yeni bir isbirligine daha imza atmaktan çok mutluyuz. Merkezinde ‘oyuncu deneyimi’ olan bir sirket olarak, bu isbirligiyle oyuncularimiza ve sektörümüze sundugumuz faydayi büyütmeyi hedefliyoruz. Riot Games Türkiye olarak her zaman oyuncularimizin yaninda olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

FreeZone Gaming portföyüne “Wild Rift” eklendi

Vodafone FreeZone, “Wild Rift” isbirligiyle, gençlere sinirsiz oyun deneyimi yasatmaya devam ediyor., halihazirda FreeZone’lu gençlere hediye olarak verdigi oyun faydalarina ek olarak, paketlerinde bulunan ve kotadan yemeyen oyun uygulamalari yönüne, hiçbir ücret degisikligi olmadan, “League of Legends: Wild Rift” mobil oyununu da ekledi. Böylece FreeZone’lular, paketlerinde daha fazla sayida kotadan yemeyen oyun uygulamasina sahip olabiliyor. “Wild Rift” oyunu sadece FreeZone paketlerinde internetinden yemeden oynanabiliyor.

FreeZone Gaming kullanicilari, sahip olduklari tarifeye göre 2 GB ya da sinirsiz GB kazaniyor. FreeZone Gaming porföyünde “Wild Rift”in yani sira “Twitch, Discord, PubG Mobile, Teamfight Tactics Mobile, Zula Mobile” oyunlari da bulunuyor. FreeZone’lular, her ay hediye Riot Points, Steam Cüzdan, PubG Mobile UC, Zula Altini gibi kampanyalardan da dilediklerini kullanabiliyor.

En düsük ping garantisi

FreeZone’lu gençlerin oyun deneyimini de iyilestiriyor. Yeni nesil kapsamasiyla mevcut mobil altyapisini daha hizli, daha esnek ve gecikme süresi daha düsük bir yapiya kavusturan Vodafone, sundugu Garantili Bit Hizi (GBR - Guaranteed Bit Rate) özelligiyle, sebekesinde önceliklendirilen FreeZone’lulara “Wild Rift” oyununu en düsük ping garantisiyle oynama imkâni sunuyor. Kisisellestirilmis sebeke yapisiyla oyunculara maksimum hiz ve minimum gecikme süreleri saglamayi hedefleyen Vodafone, oyuncularin “Wild Rift” platformundaki gecikme süresinde normal Vodafone kullanicilarina göre 10 ms’ye varan iyilesmeler saglarken, 60 ms’den yüksek gecikme yasanma ihtimalini de yari yariya azaltacak.

Türkiye’nin ilk 5G Wild Rift Mobil Turnuvasi

Vodafone FreeZone ve Riot Games ayrica, Türkiye’nin ilk 5G Wild Rift Mobil Turnuvasi’ni da düzenleyecek. Riot Games Espor Sahnesi’nde 30 Haziran’da “Vodafone FreeZone Wild Rift 5G Turnuvasi” adiyla gerçeklestirilecek turnuvaya toplam 1200 basvuru alindi. 4 takim halinde 20 kisinin yarisacagi ve takim kaptanlarinin gaming influencer’lari “Zeonn” (Necati Akçay), “Immortoru” (Furkan Tekes), Tolgahan “Oyunbros” Türkben ve “Miafitz”den (Gözde Demiral) olusacagi turnuvada, geriye kalan 16 oyuncu sosyal medyada özel bir kurguyla seçilen gönüllüleri kapsayacak. Turnuvaya takim kaptanlari ve shoutcaster’lar Riot Games Espor Sahnesi’nden, 16 gönüllü ise pandemi tedbirleri nedeniyle evlerinden katilacak. Espor Sahnesi’ndeki takim kaptanlari oyuna 5G altyapisiyla baglanacak ve 5G uyumlu cihazlarla oyunu oynayacak. Turnuva canli yayini da 5G üzerinden verilecek. Turnuva, Vodafone FreeZone YouTube kanali ve takim kaptanlarinin Twitch hesaplarindan izlenebilecek.
Kaynak: İHA