Zonguldak'tan Kisa Kisa

Zonguldak'in Eregli ilçesinde yer altina alinan elektrik hatlari nedeniyle bozulan yaya kaldirimlari yeniden yapiliyor.

Enerji hatlarinin güvenliginin saglanmasi, kötü hava kosullarinda elektrik kesintilerinin azaltilmasi ve görüntü kirliliginin ortadan kaldirilmasi için Eregli Belediyesinin destekleriyle enerji dagitim sirketi tarafindan Yesiltepe-Kepez güzergahinda elektrik hatlarini yer altina alma çalismalari devam ediyor.

Eregli Belediyesi Fen Isleri Müdürü Oguz Cömert, 5 kilometreyi kapsayan çalisma alaninda kablolarin yer altina alinmasi nedeniyle bozulan ve zarar gören yaya kaldirimlarinin onarilarak, kilit parke dösendigini bildirdi.

- Temel afet bilinci egitimi verildi

AFAD Zonguldak Il Müdürlügü, 2021 Afet Egitim Yili kapsaminda afet bilincinin yayginlastirilmasi amaciyla farkindalik etkinligi düzenledi.

Etkinlik kapsaminda afet bilincinin yayginlastirilmasi amaciyla Valilik önünde afet egitim çadiri kuruldu.

Vali Mustafa Tutulmaz, gazetecilere, afete hazirlikli olmanin önemine isaret ederek, "Hepimiz afetler konusunda duyarli olmaliyiz, hassas davranmaliyiz. Bu egitimleri önemsemeliyiz." dedi.

AFAD Il Müdürü Ahmet Güngör de afet risklerinin azaltilmasini, vatandaslarin bu konuda daha duyarli olmasini, afete dirençli toplum haline gelinmesini saglamak istediklerini söyledi.

Kaynak: AA