Vural'dan Kiliçdaroglu'na Ücret Tepkisi

Gaziantep Islahiye Belediye Baskani Kemal Vural, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun AK Partili belediyelerin 2 bin 825 TL ücret ödedigi, CHP’li belediyelerde ise en düsük ücretin 3 bin 100 TL oldugu sözlerine tepki göstererek, Islahiye Belediyesi olarak en düsük ücretlerinin 3 bin 150 TL oldugunu vurguladi.

Vural'dan Kiliçdaroglu'na Ücret Tepkisi
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, geçtigimiz günlerde CHP’li Belediyelerin Gaziantep’te düzenlenen çalistayina katildi.

Kiliçdaroglu, Gaziantep’te CHP’li Karkamis Belediyesi’ni örnek göstererek CHP’li belediyelerde en düsün maasin 3 bin 100 TL oldugunu, AK Partili belediyelerde ise bu ücretin 2 bin 825 TL oldugunu söyledi.

Kiliçdaroglu’nun açiklamalarina tepki gösteren Islahiye Belediye Baskani Kemal Vural, Kiliçdaroglu’na bilginin yanlis verildigini belirterek, Islahiye Belediyesi’nde en düsük ücretin 3 bin 150 TL oldugu vurguladi. Vural ayrica, öglen yemeklerinin de isçilere ücretsiz verildiginin altini çizdi.

“Keske bizi de ziyaret etselerdi”

Vural, CHP’li belediyelerin ilçeyi gezdigini ama kendilerini ziyaret etmedigini ifade ederek, “Kemal Kiliçdaroglu ve CHP’li belediye baskanlari Gaziantep’i ziyaret ederek bir çalistay yaptilar. Belediye Baskanlari ilçemize de geldi. Keske bizleri de bir ziyaret etselerdi mutlu olurduk. Çünkü biz de belediyeciyiz. Her ne kadar AK Partili belediye de olsak, sonuçta ayni hizmeti yapiyoruz. Karkamis Belediyesi de Gaziantep’imizin bir ilçesinin belediyesidir. Baskani da beraber çalistigimiz büyüksehir meclisinde beraber hizmet ettigimiz bir arkadasimizdir” dedi.



“En düsük ücretimiz 3 bin 150 liradir”

Kiliçdaroglu’nun AK Partili belediyelerde 2 bin 825 lira üret ödendigi bilgisinin tamamen yanlis oldugunu söyleyen Vural, “Fakat Kiliçdaroglu’na burada yanlis bir bilgi verildigini, kandirildigini zannediyorum. Çünkü bizim AK Partili belediyeler olarak 2 bin 825 Lira ödedigimizi Karkamis Belediyesi’nin ise 3 bin 100 lira ödedigini söyledi.

Biz Islahiye Belediyesi olarak en az rakam verdigimiz isçimiz 3 bin 150 TL aliyor. Üst limitimizde 3 bin 550 lira civarindadir. Ayrica belediye olarak 2014 yilindan bugüne kadar öglen yemeklerimiz ücretsiz olarak isçilerimiz nerede çalisirsa ayaklarina gider ve ücret alinmaz. Eger bizleri ziyaret etselerdi, bizden de bilgi alinsaydi bu bilgileri kendilerine aktarirdik" ifadelerini kullandi.

“Kendi ihtiyacimizin çogunu kendimiz üretiyoruz”

Belediye olarak ihtiyaçlarini kendilerinin ürettigine deginen Vural, “Bizim Islahiye Belediyesi olarak 9 memur, 3 tane sözlesmemiz, 13 tane kadrolumuz toplam 312 tane çalisanimiz var. Biz belediye olarak sadece mazot, çimento, demir, yedek parçayi disaridan aliyoruz. Harici digerlerini tamamen kendi imalathanemizde kendimiz üretiyoruz. Bir kurumsal firma gibi biz Islahiye Belediyesi’ni böyle yönetiyoruz. AK Parti belediyecilik gönül belediyecilik anlayisiyla bu hizmetleri Cumhurbaskanimizin önderliginde devam ettiriyoruz. Insallah daha iyi hizmetler yapacagimiza inaniyoruz" seklinde konustu.



“Topluma verilen bilgiler gerçekçi olmali”

Basina ve topluma bilginin gerçekçi olarak sunulmasi gerektigine deginen Vural, “Karkamis Belediyesinin hizmet ettigi alan 300 kilometre kare, Islahiye Belediyesi’nin hizmet alani 818 kilometre kare. Yine söylüyorum, Karkamis Belediye Baskanimiz bizim dostumuzdur. Ben rakip olarak görmüyorum. O da Gaziantep’in bir ilçesine hizmet ediyor, biz de hizmet ediyoruz. Ama basina ve topluma bilgi verirken bu bilgilerin dogru, gerçekçi ve inandirici olmasi gerektigi düsüncesi içerisindeyim. Onun için bu açiklamayi yapiyorum. Eger hizmetlerimize bakarsaniz gerçekten de bir örnek belediyecilik yaptigimiz düsüncesindeyim” diye konustu.

Kaynak: İHA