Turkcell, Yeni Marka Ekosistemini Tanitti

BiP, Dergilik, fizy, Paycell gibi tüm dijital çözüm ve servis markalari tek Turkcell çati markasi altinda konumlanacak Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Alper Ergenekon: 'Yeni ekosistemde müsterilerin sadece Turkcell hattina sahip kisiler olmadigi, hattan bagimsiz olarak herhangi bir Turkcell ürününü kullanan herkesin Turkcell'li oldugu bir yapiya dönüstük' 'Bizim için BiP'te sohbet eden de, Fizy'de müzik dinleyen de, Dergilik'ten gazete/dergi okuyup alisverisini Paycell'den yapan da birer Turkcell'li. Müsterilerimiz, Turkcell'in kurum kültürünü ve kapsayiciligini tüm sirketlerimizde görecek'

Turkcell, küresel çapta yasanan toplumsal dönüsüm ve insanlarin degisen ihtiyaçlarina odaklanarak kurumsal marka yüzünü yenileme karari aldi.

Turkcell'den yapilan açiklamaya göre, yakin dönemde salginin etkisiyle hizlanan dünyanin geçirdigi degisim ve dijital gelismelerin isiginda sundugu servis ve hizmetleri genisleten Turkcell, kurumsal marka yapilanmasinda degisiklik yaptigi yeni marka ekosistemini tanitti.

"Telekom operatörlügünden çok daha öte dijital markalar ekosistemine dönüsüm" olarak tanimlanan yeni marka ekosistemi döneminde BiP, Dergilik, fizy, Paycell gibi tüm dijital çözüm ve servis markalari tek Turkcell çati markasi altinda konumlanacak.

Telekom operatörlügünden global teknoloji sirketine dönüsümünü duyuran Turkcell'de, BiP'te sohbet etmek, Fizy'de müzik dinlemek Dergilik'ten gazete/dergi okumak, alisverisini Paycell ile yapmak için artik Turkcell abonesi olmak gerekmeyecek, yeni marka döneminde herkes Turkcell'li olacak.

- "Markamizi daha yenilikçi, daha genç, daha teknolojik ve daha hayatin içinden bir ekosisteme dönüstürdük"

Açiklamada görüslerine yer verilen Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Alper Ergenekon, Turkcell olarak 27 yildir Türkiye'nin lider operatörü olma yolculugunda hedeflerinin her zaman "insan ve teknoloji arasinda köprü kurmak" oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Teknoloji her gün gelisiyor. Toplumlarin yapisi da bu gelismenin etkisiyle degisiyor. Biz de bu baglamda 'dünyalar senin olsun' diyerek müsterilerimizin farkli ihtiyaçlarina yönelik farkli dijital markalarimiz ile çözümler sundugumuzun altini çizmek istedik. Biliyoruz ki artik herkesin telefonunun içinde bir dünyasi var. Kimisinin dünyasi müzik, kimisinin sinema, kimisinin de sosyal medya... Bu noktada Turkcell'in kurumsal marka vizyonunu da bir telekom operatörlügünden çok daha öte, her an her durumda ve her platformda müsterilerinin yaninda olabilen dijital markalar ekosistemine dönüstürdük."

Turkcell'in bugün dünyaya teknoloji ihraç eden, müsterilerinin degisen ve gelisen talep ve ihtiyaçlarina uygun hizmetler sunan, benzersiz altyapisiyla örnek gösterilen bir yapi halini aldigini aktaran Ergenekon, dünyanin salginin da etkisiyle hizli ve büyük bir degisim geçirdigini vurguladi.

Ergenekon, dijital okuryazarlik, dijital vatandaslik gibi konularin tahmin edilenden çok daha hizli gelistigini belirterek, su degerlendirmelerde bulundu:

"Biz de bu degisim ve gelisim karsisinda markamizi dijital operatörden sinirlarin ötesine tasiyarak daha yenilikçi, daha genç, daha teknolojik ve daha hayatin içinden bir ekosisteme dönüstürdük. Yeni ekosistemde müsterilerin sadece Turkcell hattina sahip kisiler olmadigi, hattan bagimsiz olarak herhangi bir Turkcell ürününü kullanan herkesin Turkcell'li oldugu bir yapiya dönüstük. Gelistirdigimiz tüm ürün ve hizmetler, 'simdiki normal'in, dolayisiyla yeni hayatimizin önemli parçalari halini aldi. Bizim için BiP'te sohbet eden de, Fizy'de müzik dinleyen de, Dergilik'ten gazete/dergi okuyup alisverisini Paycell'den yapan da birer Turkcell'li. Müsterilerimiz Turkcell'in kurum kültürünü ve kapsayiciligini tüm sirketlerimizde görecek."

- "Yeni kampanya söylemini 'dünyalar senin olsun' olarak belirledik"

Alper Ergenekon, müsterilerinin günlük hayatlarinda ihtiyaç duyduklari her an Turkcell ekosisteminin sundugu olanaklardan faydalanabileceklerini daha etkili sekilde anlatabilmek için yeni kampanya söylemini "dünyalar senin olsun" seklinde belirlediklerini ve bunun için yeni bir reklam filmi, bir de jingle hazirladiklarini bildirdi.

Yeni ekosistemi olustururken Turkcell markasini yenilediklerini belirten Ergenekon, geçirdikleri dönüsümü müsterilerine aktarabilmek için hazirladiklari yeni reklam filmi yüzlerinin Melis Sezen ve Baris Arduç oldugunu aktardi.

Ergenekon, yeni ekosistemde Turkcell'in ana marka olarak konumlandigini, Turkcell çatisi altindaki bagimsiz markalarin ise yasam alanlarinin özgür sekilde kurgulandigini kaydetti.

Yenilenen marka hissini müsteriye daha iyi yansitabilmek için Turkcell'le özdeslesen marka rengi lacivertin yanina sari renk kullanimini da eklediklerini bildiren Ergenekon, bagimsiz markalarinin logolarinda da sari renk kullanimina yer verdiklerini aktardi.

Ergenekon, yeni marka konumlandirmasinda Turkcell'in sevilen marka yüzü olan "Emocan"larin da unutulmadigini belirtti.

Yeni dönemde "Emocan"larin müsterileri dinleyen ve onlarin ihtiyaçlarina uygun çözümler üreten kisilikleriyle ön planda olacagini aktaran Ergenekon, "Emocanlari müsterilerimizin ihtiyaçlarini ilk elden dinlemeleri için Türkiye'nin dört bir kösesine gönderiyoruz." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA