Turkcell'in Dijital Çagi 'Resmen' Basladi

Turkcell, küresel çapta yasanan toplumsal dönüsüm ve insanlarin degisen ihtiyaçlarina odaklanarak, kurumsal marka yüzünü yenileme karari aldi. Turkcell, telekom operatörlügünden global teknoloji sirketine dönüsümünü duyurdu. BiP’te sohbet etmek, fizy’de müzik dinlemek Dergilik’ten gazete/dergi okumak alisverisini Paycell ile yapmak için artik Turkcell abonesi olmak gerekmeyecek.

Turkcell'in Dijital Çagi 'Resmen' Basladi
Yakin dönemde pandeminin etkisiyle hizlanan dünyanin geçirdigi degisim ve dijital gelismelerin isiginda, sundugu servis ve hizmetleri genisleten Turkcell, kurumsal marka yapilanmasinda degisiklik yaptigi yeni marka ekosistemini tanitti. “Telekom operatörlügünden çok daha öte dijital markalar ekosistemine dönüsüm” olarak tanimlanan yeni marka ekosistemi döneminde; BiP, Dergilik, fizy, Paycell gibi tüm dijital çözüm ve servis markalari tek Turkcell çati markasi altinda konumlanacak.

Yeni marka ekosistemi ile ilgili bilgiler veren Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Alper Ergenekon, Turkcell olarak 27 yildir Türkiye’nin lider operatörü olma yolculugunda hedeflerinin her zaman ‘insan ve teknoloji arasinda köprü kurmak’ oldugunu belirterek, “Teknoloji her gün gelisiyor, toplumlarin yapisi da bu gelismenin etkisiyle degisiyor. Biz de bu baglamda dünyalar senin olsun diyerek müsterilerimizin farkli ihtiyaçlarina yönelik farkli dijital markalarimiz ile çözümler sundugumuzun altini çizmek istedik. Biliyoruz ki artik herkesin telefonunun içinde bir dünyasi var, kimisinin dünyasi müzik, kimisinin sinema, kimisinin de sosyal medya. Bu noktada Turkcell’in kurumsal marka vizyonunu da bir telekom operatörlügünden çok daha öte, her an her durumda ve her platformda müsterilerinin yaninda olabilen dijital markalar ekosistemine dönüstürdük” dedi.

Turkcell’in bugün dünyaya teknoloji ihraç eden, müsterilerinin degisen ve gelisen talep ve ihtiyaçlarina uygun hizmetler sunan, benzersiz altyapisiyla örnek gösterilen bir yapi halini aldigini dile getiren Ergenekon, “Dünya pandeminin de etkisiyle hizli ve büyük bir degisim geçiriyor. Dijital okuryazarlik, dijital vatandaslik tahmin edilenden çok daha hizli gelisiyor. Biz de bu degisim ve gelisim karsisinda markamizi dijital operatörden sinirlarin ötesine tasiyarak, daha yenilikçi, daha genç, daha teknolojik ve daha hayatin içinden bir ekosisteme dönüstürdük” diye konustu.

Turkcell hattindan bagimsiz müsteri

Yeni ekosistemde müsterilerinin sadece Turkcell hattina sahip kisiler olmadigini, hattan bagimsiz olarak herhangi bir Turkcell ürününü kullanan herkesin Turkcell’li oldugu bir yapiya dönüstüklerini söyleyen Ergenekon, gelistirdikleri tüm ürün ve hizmetlerin ‘simdiki normal’in, dolayisiyla yeni hayatimizin önemli parçalari halini aldigini vurguladi. Alper Ergenekon, “Bizim için BiP’te sohbet eden de fizy’de müzik dinleyen de Dergilik’ten gazete/dergi okuyup alisverisini Paycell’den yapan da birer Turkcell’li. Müsterilerimiz Turkcell’in kurum kültürünü ve kapsayiciligini tüm sirketlerimizde görecek” dedi.

Yeni kampanya söylemi: Dünyalar Senin Olsun

Ergenekon, müsterilerinin günlük hayatlarinda ihtiyaç duyduklari her an Turkcell ekosisteminin sundugu olanaklardan faydalanabileceklerini daha etkili sekilde anlatabilmek için yeni kampanya söylemlerini ‘Dünyalar Senin Olsun’ seklinde belirlediklerini ve bunun için yeni bir reklam filmi bir de jingle hazirladiklarini belirtti.

Yeni reklam yüzleri Melis Sezen ve Baris Arduç oldu

Yeni ekosistemi olustururken Turkcell markasini yenilediklerini belirten Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Alper Ergenekon, geçirdikleri dönüsümü müsterilerine aktarabilmek için hazirladiklari yeni reklam filmi yüzlerinin Melis Sezen ve Baris Arduç oldugunu ifade ederek sunlari söyledi: Rol aldiklari projelerle halkin begenisini kazanan iki isim yeni reklam serimizin yüzleri olacak. Filmlerde ürün ve hizmetlerimiz çiftimizin hayatinin her alaninda yanlarinda olacak. Bu filmlerle Turkcell yeni marka dönüsümünü tüm Türkiye’ye anlatacagiz.

Logo renklerinde yeni etki

Yeni ekosistemde Turkcell’in ana marka olarak konumlandigini, Turkcell çatisi altindaki bagimsiz markalarin ise yasam alanlarinin özgür sekilde kurgulandiginin altini çizen Ergenekon, yenilenen marka hissini müsteriye daha iyi yansitabilmek için Turkcell’le özdeslesen marka rengi lacivertin yanina sari renk kullanimini da eklediklerini söyledi.

Alper Ergenekon, bagimsiz markalarinin logolarinda da sari renk kullanimina yer verdiklerini sözlerine ekledi.

Emocanlar memleket yolcusu

Ergenekon, yeni marka konumlandirmasinda Turkcell’in sevilen marka yüzü olan Emocanlarin da unutulmadigini söyledi.

Yeni dönemde Emocanlarin müsterileri dinleyen ve onlarin ihtiyaçlarina uygun çözümler üreten kisilikleriyle ön planda olacagini belirten Alper Ergenekon, “Emocanlari müsterilerimizin ihtiyaçlarini ilk elden dinlemeleri için Türkiye’nin dört bir kösesine gönderiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA