TEMAD Samsun Il Baskani Tanju Arat Oldu

Türkiye Emekli Astsubaylar Dernegi (TEMAD) Samsun Il Baskanligi 16. Olagan Kongresi’nde Tanju Arat, baskan seçildi.

TEMAD Samsun Il Baskani Tanju Arat Oldu
Atakum Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye TEMAD Genel Baskani Hamza Dürgen de katildi.

Dürgen burada yaptigi konusmada, “Bizim ilkelerimizi sagda solda aramamiza gerek yok. Tüzügümüzün ilgili maddelerinde var. Atatürk ilke ve inkilaplari, ana çerçevesi budur. Bunun disinda bu dernegin yapmasi gereken konulardan bir tanesi de biz Türk Silahli Kuvvetleri’nin (TSK) bir parçasiyiz. TSK bu milletin bagrindan çikmis, bagimsizliginin ve bu Cumhuriyet’in teminatidir. Dolayisiyla bizde bu TSK’nin bir parçasiyiz. Emekli de olsak sosyal yasam alanimizdan tutuna zaten tüm ortamlarda birlikte ve hatta özlük haklarimiz bile TSK tarafindan düzenlenmektedir. Emekli de olsak attigimiz her adimi bu çerçevede atmaliyiz. Dernegimizi de her ne olursa olsun siyaset disi tutmak zorundayiz. Her bir TEMAD üyesi siyasetle ilgilenme hakkina sahiptir ama is TEMAD’a gelince siyaset disi olacagiz” dedi.

Eski baskan Mustafa Tufan da görevi sirasinda yaptigi çalismalari anlatarak, “Bugüne kadar hastanelerle indirim anlasmalari yaptik. Araç bakim servisleriyle indirim anlasmalari yaptik. Samsun’un 5 köyünde ilkokul ögrencilerini giydirdik. 40’in üzerinde engelliye engelli sandalyesi verdik. Yasli bakim yurtlarini ziyaret ettik. Hasta olan büyüklerimizin yaninda olduk. Bu gibi faaliyetlerimiz oldu. Özlük haklari ile ilgili Ankara’daki çalismalara katilim sagladik. Bu süre içinde kirmis oldugumuz arkadaslarimiz da olmus olabilir. Ama hepsi dernegimiz içindi. Yeni seçilecek arkadasa da basarilar diliyorum” diye konustu

Konusmalar sonrasinda seçime geçilen kongrede baskanlik için Tanju Arat ve Recep Özyurt yaristi. Blok liste usulüyle yapilan seçimde 77 oy alan Tanju Arat dernegin yeni baskani oldu. Recep Özyurt 37 oyda kaldi. Arat’in yönetim kurulu ise Ugur Basar, Fahrettin Çiçekli Yurt, Kazim Ilhan, Sevilay Çayir, Izzet Basaran ve Necmi Usta’dan olustu.

Arat baskanlik döneminde yapacaklarina iliskin, “Sizlere en iyi hizmeti saglamak için elimizden gelen tüm çabayi sarf edecegiz. Samsun TEMAD subemiz için dernegimizi bulundugu yerden daha nezih ve hizmet çesitliligini artirmamizi saglayacak bir yere tasimak önceligimiz olacak. Samsun’da ikamet eden ve dernegimize üye olmamis (yaklasik 3 bin oldugu söyleniyor) meslektaslarimizi ikna ederek üye sayimizi artirmayi hedefliyoruz. Dernegimizi bayan üyelerimizi de içine alacak sekilde dizayn ederek meslektaslarimizin esleri ki (tüzügümüzün de maddesidir üye olma hakkina sahiptirler), yasayan meslektaslarimizin esleri, rahmetli meslektaslarimizin esleri ve çocuklarinin dernegimize üye olmasini saglamak. Meslektaslarimizin ailelerinin ticaret yaptiklari alanlari dernek sosyal medya sayfamizda yayinlamak suretiyle karsilikli ticaret döngüsünü saglamayi amaçliyoruz. Gerek yurt içi gezi gerek yemekli toplantilar, hayir panayirlari düzenlemek ve sosyal etkinlikleri artirmayi düsünüyoruz. Ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek gerekli yardimda bulunmak ve imkanlar ölçüsünde ögrenim bursu vermekte amaçlarimiz arasindadir” ifadelerini kullandi.

Arat ayrica, “Üye sayimizda gerekli artis saglanmasini müteakiben Atakum ilçemizde daha genis hizmet verebilecegimiz TEMAD Samsun Subemizin ek hizmet binasini olusturmak istiyoruz. Yönetimimizce tüm siyasi partilere esit mesafede bulunmak kaydiyla; yasal siyasi partilerde bizleri temsil edecek meslektaslarimiza ayirim yapmaksizin destek verecegiz. Belediyelerden dernegimize yer tahsisi saglamak en önemli önceligimiz olacak ve bunun için tüm imkanlarimiz ile girisimlerimizi seferber edecegiz. Kalici bir yer için bagisçilardan temin edilecek yer ve nakit sayesinde kendi dernek yerimize sahip olmak için gerekli çalismalarimizi yapacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA