Tayvan'da Asi Pasaportu Için Görüsmeler Basladi

Tayvan Hastalik Kontrol Merkezleri, ülkede Covid-19 için asi pasaportu uygulanmasi için görüsmelerin basladigini duyurdu.

Tayvan Hastalik Kontrol Merkezleri’nin Genel Direktörü Chou Jih-haw, ülkede kisilerin kisitlama olmadan hareket edebilmesini saglayan asi pasaportu konusunun uluslararasi kuruluslar ve hükümetler ile görüsmeler basladigini duyurdu. Chou, "Uluslararasi toplumla hizli bir sekilde adim atabilecegimizi umuyoruz" ifadesini kullandi. Covid-19 asisi olundugunu kanitlamak için kullanilan asi pasaportu halkin restoran, sinema gibi alanlara girmelerine saglayabilmesinin yani sira seyahat etmelerini da kolaylastiracak.

Tayvan daha önce de asi pasaportunun uygulanmasi ve sinirlarin açilmasi fikrini degerlendiriyordu. Ancak, B.1.617 Hindistan mutasyonunun yayilmasiyla, tedbirlerin hafifletilmesi konusunda daha temkinli davranmaya karar verdi.

Tayvan Hastalik Kontrol Merkezleri, ülkede su ana kadar Hindistan mutasyonlu (Delta) 5 vaka bildirirken, vakalarin tamaminin yurtdisi kaynakli oldugu açiklandi. Tayvan’da toplam korona virüs vaka sayisi 14 bin 260’a yükselirken korona virüs nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi bin 599 oldu.
Kaynak: İHA