Suudi Arabistan Açiklamasi ' Haci Adaylarin Ibadetlerini Gerçeklestirebilmeleri Için Hazirliklar Tamamlandi'

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Haci adaylarina en iyi hizmetleri sunmak için gerekli hazirliklarin tamamlandigi duyuruldu.

Suudi Arabistan Açiklamasi ' Haci Adaylarin Ibadetlerini Gerçeklestirebilmeleri Için Hazirliklar Tamamlandi'
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanligi, Temmuz ayi ortasinda baslayacak Hac ibadeti için gerekli hazirliklarin yapildigini ve Haci adaylarina iyi hizmetler sunmak için tüm hazirliklarin tamamlandigini ifade etti.

Açiklamada, tüm saha ve idari kurumlarin, Hac Bakanligi tarafindan alinan kararlari yerine getirmek ve Haci adaylarina sunulan hizmetleri gelistirmek için çalismalarini yürüttükleri vurgulandi. Bakanlik, yeni tip korona virüse (Covid-19) karsi uygulanan tedbirler kapsaminda Mescid-i Harâm ve Mescid-i Nebevî gibi kutsal alanlarda saglik önlemlerinin de arttirilacagini da bildirdi.

Öte yandan, bu yil yalnizca Suudi Arabistan’da yasayan 60 bin kisiye Haz izini verilecegi açiklanmisti. Alinan karar kapsaminda yalnizca Suudi Arabistan vatandaslari ve Suudi Arabistan’da ikamet eden yabancilar Hac ibadetini gerçeklestirebilecek. Haci adaylarinin, 18-65 yas araliginda, asi yaptirmis olmasi ve 5 yil içinde Hac ibadeti gerçeklestirmemis olmasi gerekiyor.

Kaynak: İHA