Simdi De Stratejik Akilli Ve Operasyon Çorbasi Üretti

Merkezi Aydin’da bulunan ve yaklasik 13 yildir çesitli bilimsel arastirmalar üzerinde çalismalar yapan Karya Farma HBX AR-GE, simdi de stratejik akilli çorba adini verdigi tasimasi kolay, uzun süre dayanma özelligi bulunan, besin ve enerji degeri yüksek akilli çorba üretti.

Simdi De Stratejik Akilli Ve Operasyon Çorbasi Üretti
Adnan Menderes üniversitesi ADÜ Teknokent içerisinde faaliyet gösteren Karya Farma HBX Ar-Ge tarafindan gelistirilen akilli çorbanin uzun süreli operasyonlarda polis, asker, arama ve kurtarma timleri tarafindan kullanilabilecegi belirtildi. Bunun yaninda avcilik ve dagcilik sporu gibi branslarda spor yapanlarin da kullanabilecegi konsantre çorbanin tasima ve koruma problemi olmadigi belirtildi.

HBX BAP Bilimsel Arastirmalar Projeleri tarafindan uzun arastirmalar neticesinde HBX-2371’den sonra birçok bilimsel patentli çalismalara imza atmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Projeler Koordinatörü Hakan Baslik, "Bulusumuz esas olarak insanin, çok az gida tüketerek günlük ihtiyaci olan vitamin, mineral, protein, karbonhidrat ve omega yag asitlerini alabilecegi bir besin elde edilmesi ile ilgilidir. Besin bünyesinde belli agirlikça oranlarda, yüksek miktarlarda beta-karoten ,C,K,E vitamini, magnezyum, fosfor ve demir içermektedir. Bahsedilen karotenidler antioksidan özellikleri nedeniyle savunma sisteminin en büyük yardimcilaridir" diyerek ürettikleri çorbanin stratejik önemi oldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA