Saglik Sektöründe Yatirimlar Artiyor

Türkiye saglik sektöründe dünyada önde geliyor. Yerli ve yabanci sirketlerin bu alanda yaptigi yatirimlar artiyor.

Saglik Sektöründe Yatirimlar Artiyor
Medikal sektörünün en köklü firmalarindan Coenda Grup, yeni yatirimlariyla Türkiye’yi teknolojik saglik üssü haline getirmeyi amaçliyor. Geçtigimiz hafta Samsun’a 500 milyon TL yatirim yapacagini duyuran sirket, saglik ürünleri ve teknolojileri konusunda ülkemizi bir üst lige tasimayi hedefliyor.

Grubun yönetim kurulu baskani Kerem Akbas, dogrudan yatirim disinda üniversiteler ile de Ar-Ge ve Inovasyon çalismalarina basladiklarini belirterek "Türkiye ve baska ülkelerdeki saglik üniversiteleri ile temas halindeyiz ve üniversitelerin içinde, akademik kadro ve ögrencilerinin yeni fikirlerini test edebilecekleri, yeni ürünler gelistirebilecekleri yahut varolan test asamasindaki ürünlerin testlerini yaparak endüstriye kazandirabilecekleri Ar-Ge Laboratuvarlari kuruyoruz. Sadece akademik çalismalarin desteklenmesini degil, burada çalisan ekiplerin projelerinin ürünlestirilmesinde bilgi ve tecrübelerimizi finansal kaynaklarla birlestirerek saglik teknolojileri pazarina yeni oyuncular yetistirmek istiyoruz. Türkiye ve Avrupa’da farkli üniversitelerle is birlikleri kuracagiz. Tabi ki ilk yatirimlarimiz Türkiye’de çok degerli ve köklü üniversitelerimizle olacaktir. Üretim tarafinda ise saglik teknolojilerine odaklandik. Burada yeni isbirlikleri ve anlasmalara imza atacagiz. Özellikle korona sürecinde son teknoloji cerrahi önlükler, koruyucu tulumlar ve yeni jenerasyon maskeler üretiyoruz. Ileride ürün çesitliligimiz daha da artacak” diye konustu.

“Dünyaya satacagiz”

Hali hazirda Almanya ve Kanada’da yeni teknolojiler gelistiren laboratuvarlara da yatirim yaptiklarini söyleyen Kerem Akbas “Bu yatirimlari Ispanya ve Türkiye ile genisleterek yeni ürünler gelistiren özel laboratuvarlarla is birliklerimizi genisletecegiz. Önümüzdeki dönemde bu yatirimlarimiza daha fazla agirlik vererek degisen saglik taleplerini karsilayacak yeni ürünlerin piyasaya girmesinde aktif rol oynayacagiz. Hedefimiz bu laboratuvarlarda gelistirilen ve üretime hazir hale gelen ürünlerin Türkiye’de üretimini yaparak dünya pazarina sunulmasini saglamak. Bu sekilde Türkiye’yi saglik teknolojilerinin üretildigi ana bir merkez olarak Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarinin güçlü bir tedarikçisi konumuna getirmek istiyoruz. Türkiye’de gelistirip, üretip dünyaya satacagiz” açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA