Rektör Ünal Açiklamasi 'OMÜ Yüz Yüze Egitime Hazir Ve Ögrencilerimizi Özlemle Bekliyoruz'

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ’nün yüz yüze egitime hazir oldugunu ve ögrencileri özlemle beklediklerini söyledi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ’nün egitim politikasi, bölümleri, akredite çalismalari, pandemi süreci, olanaklari ve kampüsü hakkinda bilgilendirme yapti.

“OMÜ nitelige odaklanmis durumda”

OMÜ’nün, Karadeniz Bölgesinin agirlik merkezinde bulunan, saglik ve arastirmada ön plana çikmis yarim asirlik bir üniversite olduguna isaret eden Rektör Ünal, “Üniversitemiz personel yeterliligi ve fiziki imkânlar açisindan gelisimini tamamladi ve artik nitelige odaklanmis durumda. Aldigimiz akreditasyon belgeleri bu durumun ispatidir. Üniversitemizin birçok birimi akreditasyon sürecini tamamladi ancak temel hedefimiz tüm birimlerimizi akredite etmek. OMÜ’nün yaklasik 15 yila tekabül eden bir uzaktan egitim yetenegi var. Bu nedenle pandemi baslar baslamaz üniversitemiz, bütünüyle çevrimiçi sistemini kullanarak egitim yapabilir hale geldi. Özellikle 2020 yilinin ikinci yarisinda ve 2021’de, çevrimiçi egitime yeterlilikleri ölçen, kisisel gelisimde istihdam alanlarinin beklentilerini karsilayan sertifikasyon çalismalari, grup çalismalari, uygulamalar ve staj programlari da eklendi. Pandemi her ne kadar egitim açisindan ciddi bir risk olustursa da revizyon açisindan bu süreci, bir firsata dönüstürdük. Kaliteyi merkeze alarak OMÜ’de egitimi yapilan toplam 370 programin revizyon çalismalarini baslattik. Eylül ayi itibariyle de bu çalismalarin tamamlanacagini öngörüyoruz” dedi.



“OMÜ yüz yüze egitime hazir ve ögrencilerimizi özlemle bekliyoruz”

OMÜ’nün yüz yüze egitime hazir oldugunu ve ögrencileri özlemle beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Pandeminin psikolojik esiginin asildigini düsünüyorum. Türkiye de bu süreci, ders kitaplarinda okutulacak kadar basariyla yönetti. Biz de bundan sonraki dönemde 2 yilda kaybettiklerimizi kazanmak ve rakiplerimizi geride birakmak için çalismalarimiza daha çok yogunlasmak zorundayiz. Bu süreç üniversitelere, egitimin sadece yüz yüze olmayacagini, bunun yaninda bir takim imkânlarin kullanilmasi gerektigini ögretti. Biz OMÜ olarak buna haziriz. Yüz yüze egitim dönemi basladiginda da çevrimiçi egitimi, gelisimi dikkate alarak kullanmaya devam edecegiz” diye konustu.



“Üniversite adayi ögrencilerimize basarilar diliyorum”

Üniversitenin ögrenci kulüpleri, arastirma merkezleri hakkinda da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, 2021 yilinda Ar-Ge’ye 5 kat daha fazla bütçe ayirdiklarina dikkat çekerek üniversite projelerinin yatirimciyla bulusarak üretime dönüsmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi. Üniversite adayi ögrencilere de seslenerek basari dileklerini sunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Pandemi sürecinin olusturdugu zor sartlarda sinava hazirlandilar. Kendilerine gönüllerinden geçen, istedikleri bölümü kazanabilecekleri, bu süreci daha güzel atlatabilecekleri bir dönem diliyorum” seklinde konustu.



“OMÜ 24 saat yasayan bir kampüse ve 10 bin kisilik barinma kapasitesine sahip”

Samsun gibi güvenli ve kültürel düzeyi yüksek bir sehirde yer alan OMÜ’nün, kütüphanesi ve yasam merkeziyle 24 saat yasayan bir kampüse sahip oldugunu hatirlatan Rektör Ünal, OMÜ’nün 10 bin kisilik barinma kapasitesine sahip oldugunu kaydetti.

Ögrenciye, onurunu kirmadan ve egitimini aksatmadan okurken çalisma imkâni sunmak için bir çalisma baslattiklarini da ifade eden Ünal, sunlari söyledi:

“Böylece ögrencilerimizin hem bize hem de üretime katki sunmasini amaçliyoruz. Bunun yaninda basarili ve ihtiyaci olan ögrencilerimizi ödüllendirmek için burs vermeyi planliyoruz.”
Kaynak: İHA