Putin'den Pasinyan'a Seçim Tebrigi

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Ermenistan’da 20 Haziran’da yapilan parlamento seçimlerini kazanan Nikol Pasinyan’i tebrik etti.

Putin'den Pasinyan'a Seçim Tebrigi
Ermenistan’da 20 Haziran’da yapilan erken parlamento seçimlerini Basbakan Nikol Pasinyan’in partisi olan Sivil Sözlesme Partisi yüzde 53,92 oy alarak kazanmisti. Bu sonuca göre tek basina hükümet kurma hakki kazanan Pasinyan’i, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’den tebrik geldi. Kremlin Sarayi tarafindan yapilan açiklamada, iki liderin telefon görüsmesi yaptigi aktarilarak, "Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Nikol Pasinyan’i, erken parlamento seçimlerinde kazandigi zaferden dolayi kutladi ve Ermenistan’in yeni hükümetini kurma sürecinde basarilar diledi" denildi.

Açiklamada ayrica, Putin ve Pasinyan’in "Rus-Ermeni müttefik iliskilerini kapsamli bir sekilde güçlendirme" konusundaki karsilikli egilimlerini teyit ettikleri aktarildi.

Putin ve Pasinyan’in görüsmesinde Daglik Karabag konusunun da ele alindigi ifade edilen açiklamda, "Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan liderlerinin 10 Kasim 2020 ve bu yilin 11 Ocak tarihli anlasmalarinin tutarli bir sekilde uygulanmasinin önemi vurgulandi" denildi.

(Erhan Altiparmak/IHA)
Kaynak: İHA