Porsuk Suyu Yagmurla Sarardi

Eskisehir ve çevresindeki illerde son günlerde yogun bir sekilde etkili olan saganak yagis nedeniyle Porsuk Çayi’nin rengi sariya döndü.

Porsuk Suyu Yagmurla Sarardi
Bayatçik Deresi ile Kiziltas Suyu’nun birlesmesiyle dogan ve en uzun kolu oldugu Sakarya Irmagi’na dökülen Porsuk Çayi, merkezinden geçtigi Eskisehir’in en önemli sembolü olarak biliniyor. Yesil ve dogayla iç içe görüntüsü, üzerinde gezintiye çikilabilen gondollari, çevresinde yer alan sakin dinlenme alanlari ve isletmeler ile Eskisehirli vatandaslarin yani sira yerli ve yabanci turistler tarafindan da siklikla ziyaret ediliyor. Bir haftayi askin bir süredir Eskisehir ve çevresindeki illerde etkili olan yogun saganak yagis ve sel sulari nedeniyle ünlü çayin suyu renk degistirdi. Yagmur sularindan dolayi debisi de artan çayin yesil görüntüsünün yerini sari, çamurlu sular aldi. Vatandaslar Porsuk’un renginin rahatlatici ve dogal yesil haline dönmesini bekliyor.

Porsuk bulvarinda bulunan bir kafede garsonluk yapan Fatih Oran, Porsuk’u son 4 yildir her gün gördügünü, dolayisiyla rengindeki degisikligi fark ettigini söyledi.

Oran, “Her gün ise gelirken Porsuk çayini görüyorum ve son günlerde yagan saganak yagmurdan dolayi çayin renginin degistigini fark ettik. Umarim yakin zamanda eski güzel rengine geri döner” dedi.

Kaynak: İHA