Peugeot Yeni 308 SW Modelini Tanitti

2022 yilinda yollarla bulusmasi planlanan model, markanin ilk kez kompakt hatchback modeli yeni Peugeot 308'de gösterdigi yeni tasarim dilinin özelliklerini tasiyor.

Peugeot, benzinli, dizel ve sarj edilebilir hibrit olmak üzere 3 farkli motor ve 7 farkli motor-sanziman kombinasyonuna sahip yeni Peugeot 308 SW'yi tanitti.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Peugeot'nun ilk kez kompakt hatchback modeli yeni Peugeot 308'de gösterdigi yeni tasarim dili bu kez yeni Peugeot 308 SW'de ortaya çikiyor. Station Wagon segmentinin ihtiyaçlarini fazlasiyla karsilayan modern bir otomobil olarak tanitilan yeni Peugeot 308 SW, gösterisli bir profile ve sofistike bir arka kisma sahip etkileyici tasarimiyla dikkati çekiyor.

Yeni nesil teknoloji özelliklerinin yani sira zengin motor seçenekleriyle yollarla bulusmaya hazirlanan yeni Peugeot 308 SW'nin benzinli, dizel ve sarj edilebilir hibrit olmak üzere 3 farkli motor ve 7 farkli motor-sanziman kombinasyonu bulunuyor. Yeni Peugeot 308 SW, 4,64 metre uzunluk ve 2,73 metre dingil mesafesiyle genis bir iç mekân sunarken, normal kullanimda 608 litre olan ve arka koltuklarin katlanmasiyla 1.634 litreye ulasan genis bagaj hacmiyle beklentilere yanit veriyor. Yeni Peugeot 308 SW'nin iç mekaninda ise sürücüleri ve yolculari büyük bir orta konsol ile kullanim kolayligi sunan çok sayida saklama alani karsiliyor. Fransa’da bulunan Mulhouse tesislerinde üretilecek yeni Peugeot 308 SW, 2022 yilinda yollarla bulusacak.

Yeni Peugeot 308 SW, önden bakildiginda yeni Peugeot logosuna ev sahipligi yapan çagdas görünümlü ön izgarayla dikkati çekiyor. Yeni izgaranin tasarimi ve görünümü özel izgara deseniyle güçlendiriliyor. Teknoloji alanindaki gelismelerin modern tasarima uyarlamasi olarak sürüs destek sistemlerine ait radar, logonun arkasina gizleniyor ve izgaranin görünümünü bozmuyor. Plakalik ise ön tamponun alt kisminda kendine yer buluyor.

Araç, hatchback versiyona kiyasla 55 mm daha uzun olan dingil mesafesi daha olgun bir siluet sunarken, daha genis bir arka koltuk oturma alani sunuyor. Yeni Peugeot 308 SW’nin arka kismi ise yeni Peugeot 308 ile ayni sekilde derinlemesine sekillendirilmis ve buna bagli olarak isik yansimalari sunan karakteristik tasarim temasina sahip olmasiyla dikkati çekiyor. Tavana göre daha keskin alçalan yan cam kesiti, yeni Peugeot 308 SW'ye dinamik siluet kazandiriyor. Arka kisimda hatchback versiyon ile ayni ince tam LED stop lambalari kullaniyor, ancak onlari birbirine baglayan siyah serit burada kullanilmiyor. Peugeot 308 SW bunun yerine, eklenen hacmi yansitmak ve ek alana dikkati çekmek için özellikle arka kisimda üstyapiya odaklaniyor.

- Yeni nesil yari otonom Drive Assist 2.0 teknolojisi

Markanin en güncel teknolojileriyle donatilan yeni Peugeot 308 SW, tipki yeni Peugeot 308 gibi yeni ve daha da gelismis Peugeot i-Cockpit ile donatiliyor. Model böylece daha fazla ergonomi, tasarim, sürüs keyfi, kalite ve baglanabilirlik özellikleriyle tamamen yeni bir deneyim sunuyor.

Yeni Peugeot 308 SW'nin öne çikan diger özellikleri arasinda markanin yil sonunda sunacagi "Drive Assist 2.0" paketi de bulunuyor. Bu paketle birlikte, yeni Peugeot 308 SW daha da fazla güvenlik için en güncel yeni nesil yari otonom sürüs destek sistemleriyle donatiliyor. Paket, EAT8 otomatik sanzimanla gelen Start&Stop islevine sahip uyarlanabilir hiz sabitleme ve seritten çikma uyarisi islevlerini kapsiyor. Ayrica, çift seritli anayollarda geçerli olmak üzere, yari otonom serit degistirme, erken hiz önerme ve viraj hizi uyarlamasi olmak üzere üç yeni özellik daha sunuyor.

Peugeot'nun seçme özgürlügü yaklasimi yeni Peugeot 308 SW'nin zengin motor seçeneklerinde de kendisini gösteriyor. Model, iki adet sarj edilebilir hibrit motor seçeneginin yaninda benzinli ve dizel olarak da tercih edilebiliyor.

Yeni Peugeot 308 SW'nin iki kademeli bagaj zemini pratiklik ve modülerlik sagliyor. Bagaj zemini alt konumdayken 608 litrelik bir bagaj ve bagaj zeminin altinda ek saklama alanlari sunuluyor. Tüm koltuk sirtliklari katlandiginda ise mevcut hacim, bagaj tabani alt konumdayken 1.634 litreye kadar ulasiyor.

EMP2 (Efficient Modular Platform) çoklu enerji platformunun büyütülmüs versiyonu üzerinde yükselen Yeni Peugeot 308 SW, böylece daha fazla verimlilik, güvenlik, sürüs keyfi ve konfor için yeni yapisal unsurlar da tasiyor.

Kaynak: AA