Ögrenciler Kisitlamadan Muaf

Içisleri Bakanliginin valiliklere gönderdigi “YKS” konulu genelgede Pazar günü sinav görevlileri ve sinava girecek adaylar ile refakatçileri, 05.00-19.00 saatleri arasinda sokaga çikma kisitlamasindan muaf tutulacak.

Ögrenciler Kisitlamadan Muaf
Genelgede, ÖSYM Baskanligi tarafindan 26-27 Haziran tarihlerinde il merkezleri ile bazi ilçelerden olusan 200 sinav merkezinde gerçeklestirilecek 2021 Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) cumartesi sabah (10.15-12.30), pazar sabah (10.15-13.15) ve pazar ögleden sonra (15.45-17.45) olmak üzere üç oturum seklinde uygulanacaginin bildirildigi hatirlatildi. Bu çerçevede 2021 YKS’nin salginla mücadele tedbirleri ve güvenlik önlemleri açisindan en uygun kosullarda gerçeklestirilmesi ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi amaciyla valilik ve kaymakamliklarca uygulanacak usul ve esaslar su sekilde siralandi:

“Sinava girecek adaylarin acil is ve islemlerinin görülebilmesi amaciyla nüfus müdürlükleri, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü 07.00-17.00 saatleri arasinda, 27 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00-15.30 saatleri arasinda açik bulundurulacak. Sinav görevlileri ve sinava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakinlarinin YKS sinavina katilmak/görev almak üzere özel araçlariyla yapacaklari sehirlerarasi seyahatleri için seyahat izin belgesi aranmayacak ve yapilacak denetimlerde belirtilen kisilerin görev belgesi veya aday giris belgesini ibraz etmeleri yeterli olacak. Tam gün sokaga çikma kisitlamasi uygulanacak olan 27 Haziran Pazar günü sinav görevlileri ve sinava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakinlari 05.00-19.00 saatleri arasinda durumlarini belgelendirmek (görevli ya da aday giris belgesi) kaydiyla sokaga çikma kisitlamasindan muaf tutulacak. 27 Haziran 2021 Pazar günü kirtasiyeler ve fotografçilar (kimlik karti için gerekli olan fotografin temini amaciyla) 07.00-18.00 saatleri arasinda açik olabileceklerdir. Bu yerlerde çalisanlar da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokaga çikma kisitlamasindan muaf sayilacak.”

Genelgeye göre sinava girecek ögrenciler ile yakinlari/refakatçileri ve sinav görevlilerinin sinav yerlerine ulasimlarinda herhangi bir aksama yasanmamasi için sehir içi toplu tasima sefer sayilarinin artirilmasi dahil her türlü tedbir valilik ve kaymakamliklarin koordinasyonunda basta belediyeler olmak üzere ilgili birimlerce alinacak. Valiler ve kaymakamlarca sinavin sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler milli egitim müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve ilgili diger kurum/kuruluslarla koordinasyon saglanarak alinacak. Bu baglamda kolluk birimlerince sinavin yapilacagi okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yogunlastirilarak sinava girecek ögrencilerin dikkatlerinin dagilmasina neden olabilecek gereksiz korna çalinmasi ve diger gürültülü faaliyetlerde bulunulmasi önlenecek. Sinav süresi boyunca gürültü yapilmamasi konusunda kamuoyu farkindaligini artiracak çalismalara agirlik verilecek.

Vali ve kaymakamlarca belirtilen usul ve esaslar dogrultusunda Umumi Hifzissihha Kanunu’nun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarinca Il/Ilçe Umumi Hifzissihha Kurullari kararlari ivedilikle alinacak. Uygulamada herhangi bir aksakliga meydan verilmeyecek ve magduriyete neden olunmayacak.
Kaynak: İHA