Köylerini Oryantiring Ile Taniyorlar

Nilüfer Belediyesi ‘nin Konakli Mahallesi’nde düzenledigi “Köyümü taniyor muyum?” temali oryantiring etkinligine katilan 30 çocuk, mahallenin çesitli noktalarina yerlestirilen hedefleri bulmak için mücadele etti.

Köylerini Oryantiring Ile Taniyorlar
Nilüfer Belediyesi Spor Müdürlügü tarafindan “Köyümü Taniyor muyum?” adi altinda düzenlenen oryantiring etkinliginin adresi bu defa Konakli Mahallesi oldu. Kirsal mahallerde yasayan çocuklari oryantiring sporu ile tanistirmak, onlara spor yaptirmak ve yasadiklari bölgeyi daha iyi tanimalarini saglamak amaciyla düzenlenen etkinlige 30 çocuk katildi.

7 -14 yas grubu çocuklarin katildigi etkinlikte, çocuklar farkli kategorilerde kendilerine verilen haritalari takip ederek mahalle içerisinde çesitli noktalara yerlestirilen hedefleri bulmak için mücadele etti.

Etkinlige katilan Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Dr. Sibel Özer, çocuklarin analitik düsünme, yön duygusu, kendine güven ve tek basina karar verme yetilerini gelistirmelerine yardimci olmayi hedefleyen oryantiring etkinliklerinin diger kirsal mahallelerde de sürecegini ifade etti.

Özer, etkinlige katilarak büyük keyif alan çocuklarin hepsine hediyeler vererek mutlaka sporun bir daliyla ilgilenmeleri tavsiyesinde bulundu.
Kaynak: İHA