Kaldirimlar Isgalden Kurtarildi

Osmangazi Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, Çarsamba bölgesinde yer alan 6 mahallede denetimler yaparak kaldirimlari isgalden kurtardi. Kaldirimlardaki esyalarin kaldirilmasiyla yaya trafigi rahatladi.

Kaldirimlar Isgalden Kurtarildi
Osmangazi Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, ilçe genelinde tüm sokak ve caddelerdeki kaldirimlara isyerleri ve seyyar saticilar tarafindan malzeme, stant ya da ürün birakilmamasi için yogun bir çalisma yürütüyor. Ilçe genelinde sifir kaldirim isgalini saglamak adina Çarsamba bölgesinde yer alan Intizam, Ahmetpasa, Aktarhüssam, Çirpan, Selimiye ve Hocahasan mahallelerinde denetim yapan zabita ekipleri, esnaf ve seyyar saticilar tarafindan kaldirimlara birakilan masa, sandalye ve çadirlari toplayarak arabaya yükledi. Is yerlerinin yol üzerinde bulunan reklam tabelalarini da kaldirarak ulasimi rahatlatan ekipler, vatandaslarin huzur ve can güvenligini tehdit edecek hiçbir isgale taviz vermeyeceklerini söyledi.

Vatandaslarin daha temiz ve rahat bir ortamda yasayabilmesi için yapilan uygulama, mahalle sakinleri tarafindan da olumlu karsilandi. Isgalden temizlenmesinin ardindan vatandaslar kaldirimlari rahat bir sekilde kullanirken, esnaf da denetimlerin kendileri açisindan da faydali oldugunu dile getirdi.

Yapilan isgallerden dolayi vatandaslarin kaldirimdan yürüyemedigini bu yüzden de dükkanlarin önünden geçemediklerini dile getiren bölge esnafi, “Vatandas, dükkanin önünden geçemedigi için esnafin ne sattigini dahi göremiyor. Bazi isyerleri öyle bir isgal yapiyor ki dükkana giris yeri kalmiyor. Herkes kendi dükkanin önüne dikkat edip isgal yapmazsa hem vatandas hem de esnaf için daha güzel olur. Esnafimiz, sadece kendini degil vatandaslarimizi da düsünmeli. Bebek arabasi olan vatandaslarimizin isgal nedeniyle kaldirimlari kullanamadigini görüyoruz. Osmangazi Belediyesi’nin bu denetimlerinden çok memnunuz” diye konustu.

Kaynak: İHA